Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Στεφανίδη – επί κοντώ: Έχει ραντεβού... με το μετάλλιο

Η παρουσία της Κατερίνας Στεφανίδη δημιουργεί υψηλές προσδοκίες, καθώς πρόκειται για την πιο σταθερή ίσως αθλήτρια της φετινής χρονιάς στο επί κοντώ παγκοσμίως, της "χρυσής" Πρωταθλήτριας Ευρώπης και της "χάλκινης" παγκόσμιας πρωταθλήτριας κλειστού.Η Στεφανίδη, που στηρίζεται από το Stoiximan.gr, θα πάρει μέρος στον τελικό του αγωνίσματος με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Έναν στόχο που δεν έκρυψε ούτε μία φορά από την αρχή της χρονιάς και για τον οποίο δούλεψε από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας της μέχρι σήμερα.



Η αλήθεια είναι πως σε έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά το αποτέλεσμα, αλλά στην προκειμένη αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως η 26χρονη αθλήτρια θα διεκδικήσει στα ίσα το χρυσό μετάλλιο. Η Στεφανίδη στον προκριματικό επέλεξε να κάνει ένα μόλις άλμα στα 4,60 μ., που ήταν και το όριο συμμετοχής στον τελικό. Αυτός ήταν o 19ος από τους 20 συνολικά αγώνες της στο 2016, πάνω από τα 4,60 μ., ένα φράγμα που αποτελεί πλέον για εκείνη κάτι παραπάνω από συνήθεια. Αυτό, όμως, που επιτρέπει στην Ελληνίδα να έχει σιγουριά και υψηλές προσδοκίες είναι η σταθερότητα της στη θερινή σεζόν, σε άλματα πάνω από τα 4,80 μέτρα. 

Άξιο αναφοράς, πως η Ελληνίδα έχει οχτώ αγώνες πάνω από τα 4,75 μ. εκ των οποίων οι πέντε είναι πάνω από τα 4,80 μέτρα. Μάλιστα σε όλους τους αγώνες που έκανε από το Αμστερνταμ και έπειτα - με εξαίρεση τον προκριματικό του Ρίο - είχε επίδοση πάνω από τα 4,80 μέτρα. 

Η Τζένιφερ Σουρ με 4,82 μ. στη θερινή σεζόν και 5,03 μ. στη χειμερινή σεζόν είναι αναμφίβολα φαβορί για ένα μετάλλιο. Η Σάντι Μόρις αντιμετώπισε στη διάρκεια της σεζόν πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο από τα το εθνικό πρωτάθλημα της χώρας της κι έπειτα έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση με 4,93 μ. από τις 23 Ιουλίου. Η Γιαρσλέι Σίλβα έχει μεγάλη εμπειρία από τελικούς και παρά το ότι άργησε να βρει τον ρυθμό της θεωρείται φαβορί για μια θέση στο βάθρο.

Οι 12 του τελικού και οι επιδόσεις τους στη θερινή σεζόν

Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,86 μ.
Μπράντσόου (Μ.Βρετανίδα) 4,65 μ.
Σούτεγ (Σλοβενία) 4,56 μ.
Ρίζιχ (Γερμανία) 4,73 μ. 
Μόρις (ΗΠΑ) 4,93 μ.
Αιμπέ (Καναδάς) 4,55 μ.
Σουρ (ΗΠΑ) 4,82 μ.
Στρουτς (Γερμανία) 4,70 μ. 
Σίλβα (Κούβα) 4,84 μ. 
ΜακΚάρτνει (Ν. Ζηλανδία) 4,80 μ.
Μπόιντ (Αυστραλία) 4,81 μ.
Μπούχλερ (Ελβετία) 4,78 μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: