Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Έχασε τη... μπάλα ο Ερντογάν! Θέλει να συλλάβει τον Χακάν Σουκούρ για την απόπειρα πραξικοπήματος!

Παντού εχθρούς βλέπει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ιδίως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ανάμεσα σε αυτούς ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου Χακάν Σουκούρ! Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του πρώην αρχηγού της εθνικής Τουρκίας στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος! Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χακάν Σουκούρ βρίσκεται στο στόχαστρο του Ερντογάν. Άλλωστε, ο πρώην αρχηγός της εθνικής Τουρκίας δεν έκρυψε ποτέ τα αισθήματα που... τρέφει για τον πρόεδρο και άλλοτε πρωθυπουργό της χώρας του. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο δικάστηκε για εξύβριση του «σουλτάνου» μέσω twitter!



Ο Χακάν Σουκούρ, ο άνθρωπος που έχει πετύχει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ (σ.σ. το 2002 κόντρα στη Νότια Κορέα), κατηγορείται ότι «είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης», μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Επί της ουσίας, ο Σουκούρ κατηγορείται πως ανήκει στην οργάνωση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο ισχυρός Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία έχουν καταστήσει υπεύθυνο για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος.

Ο Χακάν Σουκούρ έχει εγκαταλείψει την Τουρκία από τον περασμένο χρόνο μαζί με την οικογένειά του, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: