Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Κιλκίς: Μετανάστες «κατέλαβαν» ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρουν άλλο μετανάστη

«Πειρατεία» σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ επιχείρησαν να κάνουν μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς και μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση των στρατιωτικών που είναι υπεύθυνοι του χώρου προκειμένου να γλιτώσουν οι διασώστες αλλά και οι δύο ασθενείς που βρίσκονταν μέσα στο ασθενοφόρο.Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της τοπικής ομοσπονδίας εργαζομένων του ΕΚΑΒ στον ΣΚΑΪ όλα ξεκίνησαν όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο κέντρο φιλοξενίας μεταφέροντας ήδη δύο άλλα περιστατικά.



Οι συγγενείς του προς διακομιδή μετανάστη ζήτησαν να μεταφερθούν μαζί του με το ασθενοφόρο γεγονός που δεν μπορούσε να γίνει όπως τους εξήγησαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Η άρνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μεταναστών που, σύμφωνα με την καταγγελία, πέταξαν έξω απο το όχημα τους διασώστες, στράβωσαν το κλειδί του οχήματος και προκάλεσαν ζημιά στο τιμόνι του προκαλώντας την ακινητοποίηση του ασθενοφόρου. Κατά τις ίδιες καταγγελίες οι μετανάστες κάποια στιγμή άρχισαν να κουνούν το ασθενοφόρο ενώ μέσα βρίσκονταν οι άλλοι δύο ασθενείς.

Τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση των στρατιωτικών που έχουν την ευθύνη του κέντρου φιλοξενίας προκειμένου να γλιτώσουν οι διασώστες και οι άλλοι δύο ασθενείς που βρέθηκαν σε κατάσταση σοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: