Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Αστυνομία της Λειψίας: Χάσαμε οπλοπολυβόλο, αν το δείτε ενημερώστε

Στο πόδι βρίσκεται η αστυνομία της γερμανικής Λειψίας, σηκώνοντας -όπως χαρακτηριστικά λέει- «κάθε πέτρα» για να βρει ένα συζητήσιμης σημασίας αντικείμενο που παράπεσε: Συγκεκριμένα, ένα οπλοπολυβόλο τύπου MP5. To όπλο παράπεσε από αστυνομικό ομάδας που είχε κληθεί για ληστεία και κανείς ακόμη δεν γνωρίζει αν εκλάπη ή... «γλίστρησε» κατά την επιστροφή στο τμήμα.Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις νεαροί απείλησαν με μαχαίρι το βράδυ της Πέμπτης την ιδιοκτήτρια ενός βενζινάδικου στο Γκρούναου του νοτιοδυτικού τμήματος της Λειψίας. Οι νεαροί έφυγαν, παίρνοντας επίσης μερικά μπουκάλια αναψυκτικό. 

Η ιδιοκτήτρια πήρε την αστυνομία, η οποία πήγε στο κατάστημα, κατέγραψε την καταγγελία αλλά δεν εντόπισε τους δράστες. Η ομάδα επέστρεψε έπειτα στο τμήμα αλλά, κάνοντας εκεί την παράδοση, διαπιστώθηκε ότι οι αστυνομικοί είχαν επιστρέψει με ένα... οπλοπολυβόλο MP5 λιγότερο. 

Στη συνέχεια, πολίτης βρήκε γεμιστήρα του όπλου στο δρόμο. Η αστυνομία θεωρεί ως εκ τούτου πως το ακόμη άφαντο όπλο δεν έχει πυρομαχικά.

«Αναποδογυρίζουμε κάθε πέτρα στη διαδρομή από το κατάστημα μέχρι το τμήμα» ανέφερε, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. 

Η αστυνομία δεν γνωρίζει «εάν το όπλο γλίστρησε από την οροφή του οχήματος ή μέσα από το όχημα», ενώ δεν αποκλείει ούτε το ενδεχόμενο κλοπής. Σε κάθε περίπτωση, ο αστυνομικός στον οποίο ήταν χρεωμένο το όπλο θα έχει πειθαρχικές συνέπειες, σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: