Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Έρχονται 5.000 πλειστηριασμοί ακινήτων για μη συνεργάσιμους δανειολήπτες

Μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων που μέχρι το τέλος υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τους 5.000 αναμένεται να ξεκινήσει από τις 15 Σεπτεμβρίου ημέρα κατά την οποία ανοίγουν τα δικαστήρια.Στο στόχαστρο αναμένεται να μπουν οι μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες, με την Καθημερινή να αναφέρει ότι οι τράπεζες έχουν έτοιμους ήδη τους φακέλους με τα πρώτα 2.000 ακίνητα που θα βγουν άμεσα στο σφυρί. Οι πρώτοι πλειστηριασμοί θα αφορούν μεγάλα ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ή 400.000 ευρώ, τα δάνεια για τα οποία βρίσκονται στο «κόκκινο» για περισσότερα από δύο χρόνια. 



Τραπεζικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα δηλώνουν ότι στο στόχαστρο δεν πρόκειται να μπουν ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ή τα μικρά ακίνητα οικογενειών που δεν έχουν μεγάλη ή άλλη περιουσία προκειμένου να μην επαναληφθουν φαινόμενα τύπου Ισπανίας. 

Στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα σε όσους είναι σε θέση να συναινέσουν σε μια λύση ρύθμισης και παρ’ όλα αυτά έκαναν κατάχρηση της παρατεταμένης περιόδου «παγώματος» των πλειστηριασμών και όχι να θιγούν εκείνοι που αδυνατούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: