Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Αίγιο: 15χρονος μαχαίρωσε στο στήθος αστυνομικό που τον καταδίωκε

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που συνέβη στο Αίγιο, με πρωταγωνιστές δυο ανήλικα παιδιά μόλις 15 χρόνων τα οποία επέβαιναν σε δίκυκλο που έσπασε μπλόκο ελέγχων της Αστυνομίας. Όταν ένας αστυνομικός τους καταδίωξε, ένας από τους ανήλικους δράστες δεν δίστασε να τον μαχαιρώσει εν ψυχρώ στο στήθος!Το απίστευτο συμβάν που λίγο έλειψε να έχει τραγική κατάληξη θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η έλλειψη προσωπικού δεν ανάγκαζε τις υπηρεσίες της Ασφάλειας Αιγίου να στέλνουν στις περιπολίες μόνο ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο με πλήρωμα μόλις έναν αστυνομικό! Ο συγκεκριμένος γλίτωσε από τύχη τη ζωή του, καθώς οι δύο 15χρονοι φάνηκε πως είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν.



Όλα έγιναν στη 1.30 τα ξημερώματα, όταν ο αστυνομικός επιχείρησε να σταματήσει για έλεγχο το μηχανάκι με τους δύο νεαρούς στον κόμβο της Κορίνθου, όμως εκείνοι τον απέφυγαν με ελιγμούς και προσπάθησαν να διαφύγουν. Αμέσως μπήκε στο υπηρεσιακό του όχημα και άρχισε να τους καταδιώκει καταφέρνοντας να τους πλησιάσει. Τότε, άνοιξε την πόρτα του οδηγού, προσπαθώντας να τους κλείσει το δρόμο για να τους αναγκάσει να σταματήσουν. Όμως, ένας από τους ανήλικους κλώτσησε με δύναμη την πόρτα, που χτύπησε στο κεφάλι τον αστυνομικό!

Αν και ζαλισμένος εκείνος, συνέχισε να καταδιώκει τους δράστες και κατάφερε να τους πλησιάσει ξανά. Όμως, ο συνοδηγός του μοτοποδηλάτου έβγαλε μαχαίρι και τον χτύπησε με δύναμη στο στήθος! Αν και αιμόφυρτος, ο αστυνομικός έβγαλε το υπηρεσιακό του πιστόλι και πυροβόλησε στον αέρα για να εκφοβίσει τους δράστες. Σε βοήθειά του έτρεξαν περαστικοί που ακινητοποίησαν τον οδηγό της μηχανής, ενώ ο συνεπιβάτης και δράστης του μαχαιρώματος κατάφερε να διαφύγει.

Ο τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του Αιγίου και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου νοσηλεύεται έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Ο 15χρονος που συνελήφθη ανακρίνεται στην Ασφάλεια, όπου προσήχθησαν οι γονείς του και οι γονείς του συνεργού του που αναζητείται και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για πλημμελή εποπτεία ανηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: