Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Υπήρχε και ένατος επιβάτης στο τουρκικό ελικόπτερο;

Ακούγεται σαν σενάριο συνωμοσίας αν και τις τελευταίες ημέρες συζητιέται χωρίς να διαψεύδεται… Τα ερωτηματικά που εμφανίζονται σχετικά με την προσγείωση του τουρκικού πολεμικού ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη είναι πολλά:



* Ηταν μόνο ένα το ελικόπτερο που επιχείρησε ή που κατάφερε να ξεφύγει από την Τουρκία; Μόνο 8 δηλαδή από τους χιλιάδες Τούρκους στρατιωτικούς που διώκονται, κατάφεραν να αυτομολήσουν και όλοι οι άλλοι απέτυχαν; Η ήταν ανόητοι και ενώ μπορούσαν να φύγουν όλοι στην Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο, έκατσαν εκεί για να πάνε φυλακή; Η μήπως οι ελληνικές αρχές άφησαν μόνο αυτό το συγκεκριμένο να περάσει, καθώς είχαν τέτοιες εντολές;

* Γιατί το τόσο έντονο ενδιαφέρον της τουρκικής κυβέρνησης και μάλιστα σε ανώτερα κλιμάκια για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που αυτομόλησαν εφόσον οι ίδιοι, όχι μόνο απόρρητες πληροφορίες δεν έφεραν μαζί τους αλλά μαζί με τους υπολογιστές και τα GPS του ελικοπτέρου κατά την απογείωση ξεφορτώθηκαν ακόμη και τα όπλα τους; Τόσες δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς και άλλους δημοσίους λειτουργούς διώκουν και φυλακίζουν αυτές τις ημέρες, τους 8 που αυτομόλησαν έχουν επικοινωνιακή ανάγκη για να συλλάβουν; Η μήπως υπάρχει άλλος λόγος για τον οποίο τους θέλουν πίσω; Δεν είναι δα και τίποτε “Οτσαλάν” για να κινδυνεύει από αυτούς η εθνική ασφάλεια της Τουρκίας. Αλλωστε το ελικόπτερο το έχουν πάρει ήδη πίσω.

* Εχουν κάποια σχέση οι δηλώσεις του Ερντογάν περί ανάμιξης ξένης χώρας (όχι σίγουρα της Ελλάδας) στο πραξικόπημα με το “φορτίο” που μετέφερε το συγκεκριμένο ελικόπτερο;

Οσοι υποψιάζονται ή απλά υποθέτουν “κρυφές αλήθειες” πίσω από τα γνωστά σε όλους γεγονότα, μιλούν ξεκάθαρα για έναν ακόμη επιβάτη ο οποίος βρισκόταν στο τουρκικό πολεμικό ελικόπτερο μαζί με τους 8 αξιωματικούς του στρατού, οι οποίοι, όπως λένε, είχαν τον ρόλο της προστασίας του επιβάτη αυτού και την κρίσιμη στιγμή που πλέον ήταν φανερό πως το πραξικόπημα είχε αποτύχει της διάσωσής του διά της εξόδου του σε γειτονική χώρα.

Το άτομο αυτό, προερχόμενο από μεγάλη δύναμη με προϊστορία στον χώρο των υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών και σε γεωστρατιγικές αναλύσεις ισλαμικών χωρών θεωρείται από κάποιους πως μπορεί να έπαιξε κεντρικό ρόλο στην διοργάνωση του πραξικοπήματος και να έπρεπε να φυγαδευτεί διότι ο ρόλος του είναι ήδη γνωστός στον πρόεδρο Ερντογάν. Η απλά να θεωρούσαν κάποιοι πως κινδυνεύει άδικα και να αποφάσισαν να τον φυγαδεύσουν με αυτό τον τρόπο. Η απλά να μην βρισκόταν καν στην Τουρκία αλλά στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ πίνοντας το τσάι του παρέα με διάσημο τις τελευταίες ημέρες θρησκευτικό λειτουργό, με το ονοματεπώνυμο του οποίου έχει τα ίδια αρχικά και όλα αυτά τα σενάρια να είναι ψεύτικα!

Τι από όλα αυτά είναι πραγματικό και τι από όλα αυτά είναι υπερβολή; Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι πως 8 Τούρκοι αξιωματικοί καριέρας πλέον είναι εξόριστοι σε τρίτη χώρα, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τις οικογένειές τους οι οποίες σίγουρα κι αυτές θα κινδυνεύουν και το σενάριο αυτό, στην τραβηγμένη περίπτωση που έχει όντως επαφή με την πραγματικότητα, σίγουρα δεν μας εξηγεί γιατί οι 8 αξιωματικοί να βρέθηκαν σε αυτή την δυσμενή θέση για χάρη του μυστηριώδους επιβάτη.

* Γιατί απλά δεν τον άφησαν στο έδαφος της Ελλάδας και δεν γύρισαν πίσω πριν κάποιος καταλάβει ότι λείπουν;

* Γιατί προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης κάνοντας συνεχείς κύκλους πάνω από την πόλη ώστε να τους δούνε όλοι και δεν κατέβηκαν σε κάποια απομονωμένη περιοχή χωρίς αυτόπτες μάρτυρες ώστε να παραδώσουν το “πακέτο”;

* Γιατί στην ανάγκηδεν τον “πέρασαν” στην Ελλάδα ως …λαθρομετανάστη ώστε κανείς να μην καταλάβει το παραμικρό;

Σενάρια πολλά, ερωτήσεις περισσότερες μα ελάχιστες οι απαντήσεις που ρίχνουν φως στην αλήθεια. Καθήκον μας όμως είναι να ερευνούμε κάθε πιθανή πτυχή των περίπλοκων από κάθε άποψη πρόσφατων γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: