Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Πραξικόπημα -Τουρκία: Ο πλήρης κατάλογος των συλληφθέντων ανώτατων στρατιωτικών

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι Τούρκοι στρατιωτικοί προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψή τους, επιχείρησαν να αυτομολήσουν στην Ελλάδα. Και δεν είναι μόνο οι οκτώ που έφθασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά κυρίως ανώτατοι στρατιωτικοί που επιχείρησαν να περάσουν στη Μυτιλήνη! Μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος - οπερέτα, το οποίο πολλοί αποκαλούν ανοιχτά ακόμα και θέατρο του Ερντογάν για να ισχυροποιήσει τη θέση του, έγιναν αθρόες συλλήψεις στρατιωτικών. Ορισμένοι στρατιωτικοί μάλιστα συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να αυτομολήσουν στην Ελλάδα!



Στην επαρχία Κυδωνιών του Μπαλίκεσιρ, συνελήφθησαν οι παρακάτω Αξκοί, οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν στη Μυτιλήνη, τη στιγμή που αναζητούνταν από τις Τουρκικές αρχές:
Σμήναρχος (Ι) – Επιτελής Μουράτ Καρακούς, της Δνσης Επιθεωρήσεων και Αξιολογήσεων του ΓΕΑ (Άγκυρα)
Σμήναρχος (Ι) – Επιτελής Αχμέτ Γκιουμούς, Κοσμήτορας της Σχολής Ικάρων (Κων/πολη)
Ο πρώτος Αξκός που συνελήφθη για το πραξικόπημα και όλη σχεδόν η Ταξιαρχία του (308 άτομα), ήταν ο Ταξχος Αλί Οσμάν Γκιουρτζάν, Δκτής 1ης ΤΑΞΚΔ Στρκής του Τσακίρσογουτ (Σίρνακ)

Στην 1η Μηχανοποιημένη ΤΑΞΠΖ της Σακάρεια, συνελήφθησαν 117 άτομα

Στην 4η Αεροπορική βάση Ακιντζί της Άγκυρας, παραδόθηκαν 70 άτομα

Ο Δκτής του Στρατιωτικού Λυκείου Κούλελι δεν παραδόθηκε και χρησιμοποιήθηκε βία για τη σύλληψή του

Ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ στα χέρια των πραξικοπηματιών

Τις δραματικές ώρες που πέρασε ως αιχμάλωτος των πραξικοποιηματιών περιέγραψε ο Τούρκος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου (και κουμπάρος του Ερντογάν) Στρατηγός Χουλούσι Ακάρ στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οι πραξικοπηματίες έστρεψαν το όπλο επάνω του και του έσφιξαν το λαιμό με τη ζώνη. Από αυτό προέρχονται και οι μώλωπες στο λαιμό του. Του ζήτησαν να υπογράψει την διακήρυξη του πραξικοπήματος και «πως αν το έκανε αυτό δεν θα διακινδύνευε η ζωή του». Μαζί με τους Αρχηγούς των Κλάδων τους οδήγησαν στη Αεροπορική Βάση του Ακιντζί (Άγκυρα), όπου στη συνέχεια τους διαχώρισαν. Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, δεν τους έδωσαν ούτε νερό, ούτε φαγητό ενώ ακόμα και στο θέμα της τουαλέτας αντιμετώπισαν δυσκολίες.

Ο Α/Στρκής Γκαλίπ Μεντί, διασώθηκε μετά απλό 22 ώρες ομηρίας

Ο Α/ΓΕΑ Πτχος Αμπιντίν Ουνάλ, μαζί με το Δκτή του Αεροπορικού Στόλου Μάχης και Δκτού Αεράμυνας Αντιπτεράρχου Μεχμέτ Σανβέρ, συνελήφθησαν στη Στρατιωτική Λέσχη Φενέρμπαχτσε, όπου τελούνταν γάμος και τους πέρασαν χειροπέδες. Μαζί τους συνελήφθη και ένας απόστρατος Αξκός, ο οποίος όμως στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, όταν διαπιστώθηκε ότι είναι ε.α.

Στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέ της Κων/πολης, συνελήφθησαν έξι Υποπτέραρχοι και δυο Ταξίαρχοι της ΠΑ.

Αεροσκάφη KC-135R από την αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ, απογειώθηκαν προκειμένου να ανεφοδιάσουν τα μαχητικά αφη F-16, για να μείνουν επί ώρες.

Από την 3η ΤΘΤ (Τσερκέζκιοϊ), την ημέρα του πραξικοπήματος, κινήθηκαν με αρματοφορείς 15 άρματα και μεταφέρθηκαν σε Μονάδες της Κων/πολης.


Ο τέως Α/ΓΓΕΘΑ Στγός Ιλκέρ Μπάσμπουγ, ανέφερε ότι οι Αξκοί οι οποίοι έκαναν το πραξικόπημα δεν είναι στρατιωτικοί αλλά τρομοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: