Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Εφορία: Πως θα πληρώσετε σε πολλές δόσεις


Αύριο λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης στην εφορία και είναι χιλιάδες οι φορολογούμενοι που δεν έχουν τα χρήματα. Υπάρχει λύση ωστόσο καθώς δίδεται η δυνατότητα για εξόφληση σε περισσότερες δόσεις, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται μικρότερο ποσό.Είναι 2,3 εκατομμύρια οι φορολογούμενοι που έλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό και θα πρέπει μέχρι αύριο να πληρώσουν την πρώτη δόση.Εάν για κάποιον το ποσό είναι μεγάλο μπορεί να κάνει χρήση της πάγιας ρύθμισης για τις 12 δόσεις.


Αρκεί να καταστεί το ποσό ληξιπρόθεσμο, να μην γίνει δηλαδή αύριο η πληρωμή, να γίνει αίτηση στην εφορία και στη συνέχεια η πρώτη από τις 12 δόσεις να πληρωθεί εντός 3 ημερών από την ημέρα της αίτησης μέσω τράπεζας.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει επιβάρυνση επιτόκιο 8,76% ετησίως, ενώ στην περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής μιας δόσης επιβάλλεται προσαύξηση 15%.

Η δεύτερη λύση που υπάρχει είναι ο φορολογούμενος να κάνει χρήση της πιστωτικής του κάρτας και να εξοφλήσει το ποσό σε άτοκες δόσεις. Οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης σε 9 ή 12 δόσεις άτοκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: