Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Σοβαρότατη εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία - Προσγειώθηκε στρατιωτικό ελικόπτερο - Συνελήφθησαν 8 πραξικοπηματίες!


Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της προσγείωσης στρατιωτικού ελικοπτέρου της Τουρκίας, που εξέπεμψε σήμα κινδύνου πάνω από την Αλεξανδρούπολη. Ελληνικά μαχητικά το συνόδευσαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο και λίγο αργότερα, στις 11.50 βγήκαν οι 8 στρατιωτικοί που βρίσκονταν μέσα. Όλοι ζήτησαν αμέσως πολιτικό άσυλο από τις ελληνικές αρχές και συνελήφθησαν.Οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, όπου και παραμένουν μέχρι να φτάσουν διερμηνείς για να μιλήσουν μαζί τους. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι έχουν "ξηλώσει" τους βαθμούς τους από τις στολές κι έτσι είναι άγνωστο ακόμα ποιοι είναι, τι βαθμό έχουν και κυρίως τι ρόλο έπαιξαν στα δραματικά γεγονότα. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί σήκωσαν τα χέρια ψηλά και ζήτησαν στα αγγλικά να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 11.45. Η κινητοποίηση των ελληνικών αρχών ήταν άμεση. Διαπιστώθηκε ότι το ελικόπτερο δεν είχε την παραμικρή μηχανική βλάβη και έτσι όπως όλα δείχνουν, οι Τούρκοι στρατιωτικοί εξέπεμψαν σήμα κινδύνου απλά και μόνο για να κάνουν γνωστή την παρουσία τους στην Αλεξανδρούπολη.Όλοι είπαν πως ζητούν πολιτικό άσυλο επειδή έρχονται από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που δεν ισχύει. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον από την τουρκική πλευρά για την έκδοσή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: