Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Euro 2016: Άγριο ξύλο Άγγλων - Γάλλων! "ISIS που είσαι;" φώναζαν


Χάος, δακρυγόνα και μεθυσμένοι Άγγλοι. Το Euro 2016 στη Γαλλία δεν... ξεκίνησε καλά! Και τα όσα έγιναν ανάμεσα σε μεθυσμένους Άγγλους και Γάλλους ταραξίες το βράδυ της Πέμπτης (09.06.2016) στη Μασσαλία, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του Euro το αποδεικνύουν περίτρανα. Ο απολογισμός; Πολλοί τραυματίες, δυο συλλήψεις Άγγλων και το σύνθημα "ISIS που είσαι;" να προκαλεί... Ότι οι Άγγλοι οπαδοί δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, κυρίως όταν... "συνδυαστούν" με μπύρα, είναι γνωστό. Επιβεβαιώθηκε και το βράδυ της Πέμπτης, όταν οπαδοί της εθνικής Αγγλίας συγκρούστηκαν με νεαρούς Γάλλους στη Μασσαλία και προκάλεσαν την επέμβαση της αστυνομίας, που χρειάστηκε να κάνει ακόμη και χρήση δακρυγόνων!


Η πρεμιέρα της Αγγλίας στο Euro γίνεται το Σάββατο (11.06.2016) κόντρα στη Ρωσία, στο ιστορικό Βελοντρόμ της Μασσαλίας. Το τι ακριβώς συνέβη και ξεκίνησαν οι... μάχες στους δρόμους του παλιού λιμανιού της πόλης παραμένει αδιευκρίνιστο. Σύμφωνα με τη Daily Mail, νεαροί Γάλλοι επιτέθηκαν σε ομάδα Άγγλων που είχαν συγκεντρωθεί σε μια ιρλανδική pub και ένα μπαρ.

Κουβέντα στην κουβέντα, τα πράγματα δεν άργησαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Ειδικά όταν οι Άγγλοι τα είχαν λίγο... "τσούξει". «Μας προκάλεσαν και μετά μας επιτέθηκαν» είπε ένας από τους Άγγλους οπαδούς, ο Σάιμον από το Λιντς. «Κανείς από τους Άγγλους οπαδούς δεν έκανε τίποτα λάθος, μερικοί από εμάς είχαν πιεί λίγο παραπάνω αλλά αυτό ήταν όλο. Ξαφνικά, μια συμμορία Γάλλων εμφανίστηκε και άρχισε να μας χτυπά και να μας πετά πράγματα. Έπρεπε να αμυνθούμε. Μετά, εμφανίστηκε η αστυνομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: