Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Αυτό είναι το αγοράκι που σκότωσε αλιγάτορας στη Disney

Το όνομά του Lane Graves. Ένας άγγελος επί της γης. Το νήμα της ζωής του κόπηκε άγρια μόλις στα δυο του χρόνια. Είναι ο αγοράκι που άρπαξε αλιγάτορας μπροστά στα μάτια της οικογένειά της κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα.Μεγάλα γαλάζια μάτια και ένα χαμόγελο που φώτιζε τον κόσμο γύρο του. Οι πρώτες φωτογραφίες του 2χρονου αγοριού που άρπαξε αλιγάτορας από την ακτή μιας λίμνης ενώ μαζί με την οικογένειά του είχε βρεθεί σε προβολή ταινίας δόθηκε στη δημοσιότητα και συγκλονίζει.



Ο 42χρονος πατέρας του Μάθιου και η 38χρονη μητέρα του Μελίσσα είχαν πάρει τον Lane και τα δυο αδέρφια του για διακοπές εκεί όπου ονειρεύονται να πάνε όλα τα παιδιά του κόσμου, στη Disney World του Ορλάντο. Το ταξίδι τους όμως μετατράπηκε σε τραγωδία. Την τρίτη μέσα των διακοπών της οικογένειας και ενώ όλοι μαζί βρίσκονταν στην ακτή για να δουν ταινία, ένας αλιγάτορας άρπαξε τον Λέιν και τον έσυρε στην τεχνητή λίμνη.

Ο πατέρας και η μητέρα του έπεσαν στο νερό για να τον σώσουν αλλά η μάχη τους με τον αλιγάτορα ήταν άνιση. Δεν μπόρεσαν να απεγκλωβίσουν το παιδί από τα σαγόνια του αλιγάτορα και το ερπετό (υπολογίζεται πως ήταν μεταξύ 1,2 και 2 μέτρα) εξαφανίστηκε με το παιδί στο βυθό της λίμνης. Όλη μέρα, δεκάδες άνθρωποι αναζητούσαν το παιδί. Οι έρευνες σταμάτησαν το βράδυ όταν εντοπίστηκε το άψυχο κορμάκι του. Το σώμα του παιδιού βρέθηκε άθικτο.

Η σορός του παιδιού βρέθηκε από δύτες στη λίμνη περίπου στη 01:45 τα ξημερώματα και κατάφεραν να το ανασύρουν στις 03:30. Αν και επισήμως δεν έχει αναγνωριστεί, το σερίφης της Orange County, Τζέρι Ντέμινγκς είπε πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για τον Λέιν.

Οι υπεύθυνοι άγριας ζωής του πάρκου έπιασαν και σκότωσαν πέντε αλιγάτορες για να τους εξετάσουν για πιθανά ίχνη του αγοριού, χωρίς όμως να βρουν στοιχεία, ανέφερε ο Νικ Γουάιλι, επικεφαλής της επιτροπής διατήρησης άγριας ζωής. Περισσότερες από 15 ώρες έψαχναν για το παιδί. Η έρευνά τους είχε δυστυχώς την τραγική κατάληξη που περίμεναν όλοι από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως αλιγάτορας άρπαξε παιδί στη Disney World.

Δεν υπάρχουν σχόλια: