Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Περίεργες εξελίξεις στις Βρυξέλλες! Άνδρας με γιλέκο εκρηκτικών γεμισμένο με αλάτι έσπειρε τον πανικό!


Τρέχουν και δεν φτάνουν από το πρωί στις Βρυξέλλες όπου έχει σημάνει συναγερμός μετά το τηλεφώνημα για βόμβα τα ξημερώματα σε εμπορικό κέντρο στην καρδιά της πόλης. Επίσης, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βρεθεί και δεύτερος άνδρας που φοράει ζώνη με εκρηκτικά στο Σάαρμπεκ. Όσον αφορά στο πρωινό περιστατικό, μία ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών βρέθηκε σε ύποπτο έπειτα από τον συναγερμό για βόμβα νωρίς σήμερα το πρωί κοντά σε εμπορικό κέντρο στην καρδιά των Βρυξελλών, ανακοίνωσε η εισαγγελία. Η βελγική εφημερίδα Le Soir έχει και φωτογραφία ντοκουμέντο. Η ζώνη ήταν γεμάτη αλάτι. Ο άνδρας που συνελήφθη είναι 26 ετών και είχε φτιάξει μόνος του την ψεύτικη ζώνη με τα εκρηκτικά και την είχε γεμίσει με αλάτι. Ο άνδρας, κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία λέγοντας ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά. Ο 26χρονος είναι σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ γνωστός στις αρχές και φέρεται να έχει σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.


Ο συναγερμός σήμανε στις 06.30 τοπική ώρα όταν εντοπίσθηκε άνδρας με ύποπτη συμπεριφορά κοντά στο εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RTL. Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ προήδρευσε το πρωί σε έκτατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης. «Προν το παρόν, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχον», δήλωσε ο βέλγος πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. «Οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε απόλυτη επιφυλακή».

Οι είσοδοι του μετρό στο εμπορικό κέντρο που είχαν αποκλεισθεί άνοιξαν αλλά ένοπλοι στρατιώτες παραμένουν στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου του AFP.


Εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών δήλωσε ότι τα καταστήματα του τομέα γύρω από το εμπορικό κέντρο παραμένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: