Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΗΠΕΙΡΟΣ: Πέφτει λίγο ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο


Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Ήπειρο και λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Πίνδου τις απογευματινές ώρες αναμένουμε σήμερα Παρασκευή 24.6.2016. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βορειοανατολικά έως 4 μποφόρ στα παράκτια τμήματα, έως 5 μποφόρ στο εσωτερικό της Ηπείρου, ενώ τοπικά στα ανατολικά ορεινά θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα φτάνοντας το μεσημέρι τους 35 με 36 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα, στους 33 με 34 στα ημιορεινά και στους 28 με 29 βαθμούς σε ορεινά περιοχές.


Το Σάββατο (25.6.2016) αναμένουμε σταδιακή αύξηση των νεφώσεων σε ολόκληρη την Ήπειρο, ενώ πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές υπάρχει για περιοχές στα νότια των νομών Άρτας και Πρέβεζας. Οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι κυρίως από τα ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση 2 με 3 βαθμούς.Την Κυριακή (26.6.2016) αρχικά θα επικρατούν λίγες νεφώσεις στα δυτικά και στα νότια τμήματα της περιφέρειας, ενώ από το μεσημέρι περιμένουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση φτάνοντας μετά από μεγάλο διάστημα στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: