Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Σοκ στην Κύπρο! Τετραπλό φονικό με θύμα πασίγνωστο επιχειρηματία που γλίτωσε από το πενταπλό της Αγίας Νάπας το 2012

Ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης 51 χρόνων, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 χρόνων, η σύζυγος του Σκεύη Χατζηευθυμίου, 39 χρόνων και ένας αλλοδαπός 41 χρόνων, σκοτώθηκαν χθες βράδυ στο μακελειό στην Αγία Νάπα.Εκτός από γνωστό επιχειρηματία "προγραμμένο" εδώ και καιρό, Φάνο Καλοψιδιώτη, νεκρός είναι και ένας εκ των δραστών, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήκοος Αλβανίας, για τον οποίον έχει ενημερωθεί η Ιντερπόλ Αλβανίας, καθώς θεωρείται εκ πρώτης όψεως ότι πρόκειται για επαγγελματία εκτελεστή. Παράλληλα, ο εντοπισμός καιόμενου οχήματος λίγο μετά το συμβάν και όχι σε μεγάλη απόσταση, μέσα στο οποίο υπήρχε όπλο καταδεικνύει κατά πάσα πιθανότητα την ύπαρξη περισσοτέρων του ενός δραστών.



Κάπως έτσι φαίνεται ότι ο κύκλος αίματος της νύχτας δεν λέει να κλείσει, καθώς ήδη η συγκεκριμένη υπόθεση που εξελίσσεται σε χρόνια βεντέτα του υποκόσμου έχει κοστίσει την ζωή σε τουλάχιστον 10 άτομα, ενώ ερωτηματικά προκαλούνται για την άνεση με την οποία σχεδιάζουν δολοφονίες και κινούν νήματα οι ηθικοί αυτουργοί του πενταπλού του 2012 και προφανώς του χθεσινού, τέσσερα χρόνια μετά, τα οποία αμφότερα, για συμβολικούς λόγους διεπράχθησαν την ίδια ημέρα, στις 23 Ιουνίου.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΠΛΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Γιώργος Οικονόμου, γύρω στις 10.10 χθες βράδυ ο Φάνος Καλοψιδιώτης βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο εστιατορίου στην Αγία Νάπα μαζί με άλλα πέντε άτομα και έτρωγαν, ενώ σε διπλανό τραπέζι βρίσκονταν τρεις φρουροί ασφαλείας του επιχειρηματία.

Σε κάποια στιγμή όρμησαν στο χώρο 2 – 3 κουκουλοφόροι οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν με πιστόλια και αυτόματα όπλα, εναντίον της παρέας του επιχειρηματία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου και η σύζυγος του Σκεύη.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών που φαίνεται να ακολούθησε μεταξύ των δραστών και των φρουρών ασφαλείας του επιχειρηματία, σκοτώθηκε ένας από τους δράστες, 41 χρόνων αλλοδαπός.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν επίσης δύο άτομα, ένας αστυνομικός που υπηρετεί στη Λευκωσία και βρισκόταν στο ίδιο τραπέζι με τον επιχειρηματία και ένας Ελληνοκύπριος φρουρός ασφαλείας του Καλοψιδιώτη. Η κατάσταση του αστυνομικού θεωρείται κρίσιμη και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου εδώ και αρκετές ώρες υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Σημειώνεται ότι ο νεκρός και ο τραυματίας αστυνομικός βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, από τους πυροβολισμούς γλύτωσαν τα δύο παιδιά του νεκρού αστυνομικού, ηλικίας 13 και 14 ετών που βρίσκονταν μαζί με τους γονείς τους για δείπνο.

Στη σκηνή μετέβησαν αμέσως μετά τη δολοφονία, οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις έξι το πρωί.

Οι τέσσερις σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους, Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα.

Ο αστυνομικός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα και με δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, ο μεν αστυνομικός της ΚΥΠ βρισκόταν σε άδεια, ενώ ο ΜΜΑΔίτης βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Παράλληλα, ερωτώμενος ο κ. Αγγελίδης για το γιατί οπλοφορούσαν απάντησε ότι αυτό βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το σε ποια υπηρεσία και με τις υποθέσεις εμπλέκονται.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου είπε ότι ένα αυτοκίνητο εντοπίστηκε να καίγεται σε χωράφι σε περιοχή εκτός Αγίας Νάπας και η Αστυνομία που μετέβη στη σκηνή εντόπισε σε αυτό ένα καλάσνικοφ. Η σκηνή αποκλείστηκε και πιστεύεται ότι το όπλο σχετίζεται με το φονικό.

Ανέφερε ακόμα ότι η Αστυνομία έλαβε χθες βράδυ πληροφορία σύμφωνα με την οποία υπήρχε τραυματισμένο άτομο σε πρατήριο βενζίνης στην Αγία Νάπα. Τα μέλη της Δύναμης που μετέβησαν στην σκηνή δεν εντόπισαν οτιδήποτε ωστόσο η σκηνή αποκλείστηκε και διεξάγονται έρευνες. Εξάλλου, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα στις 00.47πμ λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε όχημα, στην οδό Κατασπίλωνα, στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα μ ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Αμμοχώστου και στη 01.05 πμ τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο όχημα, μάρκας HONDA INTEGRA με αριθμούς εγγραφής EXY575. Το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές, σε μια προσπάθεια των δραστών να σβήσουν κάθε ίχνος της παρουσίας τους στο όχημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το όχημα σχετίζεται με το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην σκηνή μεταξύ άλλων άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου, του Αρχηγείου και της ΜΜΑΔ καθώς και πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας.

ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΤΟΥ 2012

Το νέο αυτό μακελειό έγινε στην οδό Καταλυμάτων, σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο όπου είχε γίνει το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα πριν από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο γνωστός επιχειρηματίας βρισκόταν με τους φρουρούς του σε εξωτερικό χώρο κλαμπ της Αγίας Νάπας, όταν εξερχόμενος εδέχθη την επίθεση του μασκοφόρου. 

Το νέο μακελειό συμπίπτει με την ημερομηνία κατά την οποία είχε διαπραχθεί ο πενταπλός φόνος στην Αγία Νάπα το 2012. Tότε οι Ελλαδίτες, γνωστοί των ελληνικών αστυνομικών Αρχών από την εμπλοκή τους με τον "αντιεξουσιαστικό" χώρο, προσληφθέντες εκτελεστές Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και Αναστάσιος Τσεχειλίδης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε πέντε φορές ισόβια, μία για κάθε φόνο που διέπραξαν τα ξημερώματα τις 23ης Ιουνίου του 2012, όταν με πιστόλι τύπου Γκλοκ είχαν εκτελέσει τους τρεις Κύπριους και δύο Ρουμάνους φρουρούς ενός Κύπριου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο της διασκέδασης και των τυχερών παιχνιδιών στην Αγία Νάπα. 

Επίσης στις 20 Ιουνίου 2014 είχε δολοφονηθεί έξω από το σπίτι του, σε αραιοκατοικημένη περιοχή μεταξύ Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας ο Γιάννος Καλοψιδιώτης, πατέρας του Φάνου Καλοψιδιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: