Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Κέρι: Οι ΗΠΑ θα στείλουν πλοία στο Αιγαίο - Επιβεβαίωση Στόλτενμπεργκ στο OnAlert

Κατά την διάρκεια της εαρινής Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών στο ΝΑΤΟ ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόν Κέρι δήλωσε οτι οι ΗΠΑ θα στείλουν πλοία στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ δήλωσε οτι οι "Ηνωμένες Πολιτείες θα ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες για την ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο. "Στις συζητήσεις που έγιναν στην αρμόδια επιτροπή για την επιχείρηση υπήρξε αυτή η δήλωση προθέσεων η οποία τώρα επιβεβαιώνεται στο ανώτερο επίπεδο. 



Η αμερικάνικη διάθεση είναι να υπάρχει μια ευρύτερη εποπτεία του θαλάσσιου χώρου που άφορα ασφαλώς και το προσφυγικό άλλα κυρίως τις εξελίξεις στη Συρία και την απειλή από το Ισλαμικό Κράτος. 

Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ και σε ερώτηση του OnAlert.gr σχετικά με το τι πλοία θα σταλούν στο Αιγαίο από τις ΗΠΑ δήλωσε οτι:

"Οι ΗΠΑ με ενημέρωσαν πριν μερικές βδομάδες για την πιθανότητα οτι θα παρέχουν κάποιο πλοίο για να υποστηρίξουν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο . Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζόν Κέρι το επιβεβαίωσε αυτο σήμερα, οτι οι ΗΠΑ ειναι έτοιμες να αναπτύξουν ενα πλοίο στο Αιγαίο. Ακριβώς τι πλοίο και ακριβώς πώς θα οργανωθεί ειναι πολύ νωρίς για να πούμε. Αλλά για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει οτι οι ΗΠΑ συμβάλουν στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπη όσο αφορά την παράνομη διακίνηση στο Αιγαίο."

Δεν υπάρχουν σχόλια: