Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Βρετανικός Τύπος: 114 τηλεφωνήματα για τον Μπεν μετά την εκπομπή «Φως στο Τούνελ»

Το 1991 ο μικρός Βρετανός Μπεν Νίνταμ, 21 μηνών τότε, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στην Κω, ενώ βρισκόταν έξω από μια αγροτική κατοικία που ανακαίνιζε η οικογένειά του. Έκτοτε, οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Βρετανού, που σήμερα θα είναι 26 ετών, έχουν πέσει στο κενό, ενώ η οικογένειά του δεν χάνει τις ελπίδες της και εξακολουθεί να πιστεύει ότι κάποια στιγμή ο Μπεν θα βρεθεί και πάλι στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων.



Την Παρασκευή στην εκπομπή του Alpha «Φως στο Τούνελ» με την δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη, εμφανίστηκε ο Βρετανός αστυνομικός Jon Cousins, επικεφαλής των ερευνών για τον εντοπισμό του Μπεν. Τον Μάρτιο η βρετανική κυβέρνηση χορήγησε το ποσόν των 450.000 λιρών στην αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μπεν ενώ και η φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers ανακοίνωσε ότι δίνει ως αμοιβή το ποσόν των 10.000 λιρών, σε όποιον θα δώσει πληροφορίες για την εξαφάνιση του «μικρού Μπεν».

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mirror, μετά το πέρας της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», για την οποία το βρετανικό έντυπο αναφέρει ότι την παρακολουθούν έξι εκατομμύρια τηλεθεατές, υπήρξαν 114 τηλεφωνήματα από τηλεθεατές που ήθελαν να δώσουν πληροφορίες για την υπόθεση.

Ο Βρετανός αστυνομικός Jon Cousins, επικεφαλής των ερευνών για την εξαφάνιση του Μπεν, που εμφανίστηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», δήλωσε: «Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση, όχι μόνο στο στούντιο, αλλά έχω πληροφορηθεί ότι έγιναν 114 κλήσεις στα τηλέφωνα που χρησιμοποιούμε με τους αξιωματικούς που βρίσκονται εδώ στην Ελλάδα. Κάποιες πληροφορίες έχουν ενδιαφέρον και θα τις διερευνήσουμε τις επόμενες ημέρες. Η εκπομπή έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, έχει φτάσει στους σωστούς ανθρώπους και πιστεύω ότι θα πάρουμε κάποιες απαντήσεις».

Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει να καταστρέψει τους «μύθους» και τους «θρύλους» γύρω από την υπόθεση, όπως αναφέρει η Daily Mirror, ενώ η μητέρα του Μπεν, Κέρι, δήλωσε ενθουσιασμένη που η ελληνική αστυνομία επιτρέπει στην βρετανική αστυνομία να διεξάγει τις σχετικές έρευνες.

Την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής των ερευνών για την εξαφάνιση του Μπεν, αστυνομικός Matt Fenwick, κλήθηκε πίσω στο Νότιο Γιορκσάιρ και δέχθηκε επιπλήξεις από τους ανωτέρους του, καθώς αποκαλύφθηκε ότι κατά την διάρκεια των ερευνών στην Κω έπινε επί επτά ώρες με τους συνεργάτες του. Όμως, μετά από παράκληση της οικογένειας του Μπεν οι έρευνες συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: