Σάββατο 23 Απριλίου 2016

UEFA: Ελλάδα, η μεγαλύτερη έκπληξη σε EURO

Μένουν ελάχιστες μέρες από την έναρξη του Euro 2016, που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Γαλλίας και θα λείπει, δυστυχώς, η Εθνική μας ομάδα, ωστόσο ουδείς ξεχνά τη μεγάλη της επιτυχία προ 12 ετών.Η UEFA με αφορμή την έναρξη της διοργάνωσης, «θυμήθηκε» την επική κατάκτηση του Euro στην Πορτογαλία από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ και κατατάσσει αυτή την επιτυχία ως τη μεγαλύτερη έκπληξη στο ποδοσφαιρικό αυτό ραντεβού.



«Από την Ιρλανδία στην Ελλάδα: Τα μεγαλύτερα σοκ σε EURO», είναι ο τίτλος του αφιερώματος που έχει δημιουργήσει η UEFA στην ιστοσελίδα της και έχει τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχουν συμβεί ποτέ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Χαρακτηριστικά η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αναφέρει στο επίσημο διαδικτυακό της τόπο:

2004: Πορτογαλία-Ελλάδα 0-1 (Τελικός)

Μεγαλύτερο θαύμα και από αυτό της Δανίας. Η -οικοδέσποινα- Πορτογαλία των Φίγκο, Ρουί Κόστα, Ντέκο, Ρικάρντο Καρβάλιο και Κριστιάνο Ρονάλντο, κατάφερε να «λυγίσει» από την Εθνική Ελλάδας τόσο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (2-1), όσο και στον μεγάλο τελικό, χάρις στην κεφαλιά του Χαριστέρα, στην ίσως μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών.

ΠΗΓΗ: UEFA.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια: