Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Νέα βόμβα στην αγορά! Έκλεισε και ο Σαραφίδης στη Θεσσαλονίκη

Μετά το "κανόνι" της Ηλεκτρονικής ήρθε ακόμη μια βόμβα στην αγορά. Η εταιρία Σαραφίδης, θυγατρική της Ηλεκτρονικής και μια από τις πιο γνωστές εταιρίες ηλεκτρικών και ηλεκτρικών ειδών στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.Η αίτηση πτώχευσης εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή (22.04.2016) στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Ήταν μια μάλλον αναμενόμενη εξέλιξη μετά το λουκέτο στην Ηλεκτρονική.Το ταμείο της Σαραφίδης είναι χωρίς ρευστότητα και η εταιρεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις υποχρεώσεις της εμπορίας και της εν γένει δραστηριότητάς της, αναφέρεται στην αίτηση πτώχευσης που παρουσιάζει αποκλειστικά το capital.gr."Δεν υπάρχει δε καμία ελπίδα πλέον βελτίωσης της κατάστασης, καθώς οι συνεργαζόμενοι με την μητρική εταιρεία οίκοι και δη εκείνοι του εξωτερικού προέβησαν σε αιτήματα κατάπτωσης των εγγυητικών μας επιστολών και σε καταγγελίες των συμβάσεων μας, με επιπλέον αποτέλεσμα να μην μας προμηθεύουν με εμπόρευμα. Τα ράφια και οι αποθήκες αδειάζουν και οι προμηθευτές είναι εξαγριωμένοι λόγω την αδυναμίας μας να εξυπηρετήσουμε τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μας. Οι τράπεζες στις οποίες στραφήκαμε για παροχή στοιχειώδους ρευστότητας, όπως κάναμε και στο παρελθόν, όγι μόνο δεν μας δίνουν ούτε ένα ευρώ μέσω των δανειακών συμβάσεων που έχουμε υπογράψει αλλά ταυτόχρονα παρακρατούν το προϊόν από τις εισπράξεις με προγράμματα δόσεων μέσω πιστωτικών καρτών, στραγγαλίζοντας ακόμα και την πενιχρή ρευστότητα που υπήρχε" αναφέρεται στην αίτηση πτώχευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου του 2015, η Σαραφίδης εμφανίζει χρέη πάνω από 11 εκατ. ευρώ. Από αυτό το ποσό, οι 785.000€ αφορούν βραχυπρόθεσμα δάνεια, ενώ οι ζημιές προ φόρων (1/7/2014 - 30/6/2015) ξεπέρασαν το 1 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε ποσό 3,9 εκατ. περίπου έναντι περίπου 8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, μείωση (-51,69%) που οφείλεται εκτός από την οικονομική κρίση στο κλείσιμο τριών καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: