Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Φουντώνουν ξανά τα σενάρια για εκλογές - Ποιοί το προτείνουν και πότε

Ισχυρή ένδειξη της έναρξης της εκλογολογίας αποτελεί και η απάντηση υπουργού που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου τεσσάρων υπουργών με θέμα τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.¨Ετοιμαζόμαστε για συνέντευξη” είπε ο υπουργός και χαριτολογώντας πρόσθεσε ¨όχι με θέμα τις εκλογές όπως έχει αρχίσει να ακούγεται. Αλλά τα αποτελέσματα της αξιολόγησης”.Που σημαίνει έστω και χαλαρά σε υπουργικά γραφεία άνοιξε η συζήτηση για την προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση που δεν υπάρξει σύντομα συμφωνία για την πρώτη αξιολόγηση και εκταμίευση της πρώτης δόσης.



Βέβαια τροφή για τα σενάρια για εκλογές έδωσε και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου πως δεν θα είναι αυτός ο υπουργός που θα αποδεχθεί μεγάλη μείωση του αφορολόγητου που απαιτεί το κουαρτέτο.

Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος η συζήτηση είναι πιο ζωηρή. “Δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί το περσινό σενάριο”, έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος με γνώση και των παρασκηνίων.

“Δεν επιτρέπεται να συρθούμε ξανά και να ακολουθήσουμε το μαρτύριο της σταγόνας. Αν μία εβδομάδα μετά την επιστροφή τους δεν έχει υπάρξει συμφωνία με του Θεσμούς που θα επικυρωθεί από το Eurogroup στις 22 Απριλίου ή από άλλο έκτακτο πριν από το Πάσχα, πρέπει να πάμε σε εκλογές και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του για το ναυάγιο της διαπραγμάτευσης”.

Την άποψη αυτή ασπάζονται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν λείπουν και οι υπουργοί που προβληματίζονται με το ενδεχόμενο να συρθεί η χώρα σε μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις οι οποίες θα φθείρουν καθημερινά την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ.

Και επειδή το ενδεχόμενο κυβέρνησης από όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα αποκλείεται, λόγω και της άρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο πλέον πρόσφορος δρόμος είναι η προσφυγή στις κάλπες, εκτιμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: