Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Porsche Cayenne 2018: Eνεργό στοιχείο δυναμισμού


Η νέα γενιά της Porsche αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2017, προσφέροντας περισσότερη ισχύ, μεγαλύτερη αποδοτικότητα και πολύ περισσότερη τεχνολογία σε κάθε επίπεδο. Η νέα γενιά της Porsche Cayenne κάνει την εμφάνισή της στο φωτογραφικό φακό καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες διαδοχής του μοντέλου με τη νέα και βελτιωμένη, από κάθε άποψη, γενιά του.Αξιοποιώντας μια νέα αρχιτεκτονική την οποία μοιράζεται με το Audi Q7 αλλά και το Bentley Bentayga, η νέα Cayenne αναμένεται να ενσωματώσει στην κατασκευή της περισσότερα ελαφρά και συνθετικά υλικά, περιορίζοντας το βάρος της τουλάχιστον κατά 100 κιλά με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο δυναμισμού και αποδοτικότητας. 

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική της εμφάνιση, αν και τόσο το καμουφλάζ όσο και το χιόνι δεν βοηθούν για ασφαλή συμπεράσματα, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ότι το δοκιμαστικό πρωτότυπο φαίνεται να διαθέτει μια ενεργή αεροτομή στην κορυφή του πορτ-μπαγκάζ του. Αν αυτό ισχύσει τότε η νέα γενιά της Cayenne θα είναι το πρώτο SUV που επωφελείται από ένα τέτοιο αεροδυναμικό στοιχείο. 

Αναφορικά με τα υπόλοιπα στοιχεία της εξωτερικής της εμφάνισης η νέα γενιά του πρώτου SUV της Porsche φαίνεται να ακολουθεί μια εξελικτική πορεία διατηρώντας την γνώριμη δυναμική σιλουέτα της. 


Βέβαια με δεδομένο το πρώιμο στάδιο εξέλιξης, σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται ότι πολλά από τα στοιχεία του δοκιμαστικού πρωτότυπου θα αλλάξουν, προς όφελος του αισθητικού εκσυγχρονισμού του δημοφιλούς μοντέλου. 

Επίσης, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν εικόνες από το εσωτερικό της, η νέα Cayenne θα ακολουθήσει το παράδειγμα της νέας γενιάς Panamera η οποία θα προηγηθεί και η οποία όπως είναι γνωστό αντικαθιστά τους, φυσικούς διακόπτες με οθόνες αφής ενώ το παζλ της εικόνας του εσωτερικού θα συμπληρώσει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων. 

Σε επίπεδο κινητήρων, η νέα Cayenne αναμένεται να επωφεληθεί από νέους V6 και V8 κινητήρες βενζίνης οι οποίοι θα αποτελούν προϊόν συνεξέλιξης με την Audi, προσφέροντας μεγαλύτερη ισχύ και αποδοτικότητα, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται στην γκάμα η παρουσία plug-in υβριδικής έκδοσης αλλά και μια πανίσχυρης diesel η οποία θα επωφεληθεί από την ίδια τεχνολογία ηλεκτρικού turbo που έκανε πρεμιέρα στο Audi SQ7 TDI.

Δεν υπάρχουν σχόλια: