Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Ψυχρολουσία! Νίπτει τας χείρας της η Ευρώπη για τους πρόσφυγες! Έτοιμη να κλείσει οριστικά τα σύνορα!


Εάν οι πληροφορίες της αυστριακής εφημερίδας DerStandard επιβεβαιωθούν, τότε η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας για το προσφυγικό θα αποτελέσει μια "γκρίζα" στιγμή για την ιστορία της Ευρώπης. Η αυστριακή εφημερίδα υποστηρίζει πως έχει ήδη δει το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος που θα βγει μετά την Σύνοδο!Η DerStandard αποκαλύπτει πως στο κοινό ανακοινωθέν θα αναφέρεται ότι η "Οδός των Δυτικών Βαλκανίων" θα κλείσει άμεσα κι ότι θα δοθεί η απαραίτητη ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα για τον αριθμό των μεταναστών που θα εγκλωβιστούν στη χώρα!


"Στην Ελλάδα θα δοθεί η μέγιστη βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, με γρήγορη κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων από τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη", αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας, θα υπάρξει συμφωνία επαναπροώθησης με την Τουρκία, για τους μετανάστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για λήψη ασύλου. Παράλληλα, θα ζητηθεί από την Τουρκία η άμεση και εποικοδομητική συμμετοχή της στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. στο Αιγαίο.

Η συμφωνία αυτή, που θα έχει τη μορφή συμφωνητικού μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου του 2016. Μέχρι τότε ο συντονισμός θα γίνεται σε διμερές επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.Τέλος, το προσχέδιο αναφέρει πως θα ενισχυθεί η παρουσία της Frontex στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων της Frontex θα είναι ο έλεγχος της εύρυθμης λειτουργίας των hotspots, όπου οι πρόσφυγες θα καταγράφονται και στη συνέχεια θα προετοιμάζονται για την μετεγκατάσταση στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Για αυτές, αναφέρεται πως μέχρι την 1η Απριλίου θα πρέπει να κάνουν περισσότερα απ' όσα έχουν δεσμευτεί αυτή τη στιγμή.

Συμμετοχή στη διαδικασία θα έχει και η Europol, η οποία θα αναλάβει την εξάρθρωση του λαθρεμπορίου, ενώ η πρόοδος του σχεδίου θα εξεταστεί ξανά στην επόμενη Σύνοδο του Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: