Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Βουλγαρία: “Θωρακίζεται” και ασκείται για το προσφυγικό

Ο  στρατός  και η αστυνομία της Βουλγαρίας πραγματοποίησαν κοινή άσκηση  κοντά στην ελληνική μεθόριο με αντικείμενο την βελτίωση της  ικανότητάς τους να αντιμετωπίσει μια εισροή μεταναστών από την Ελλάδα.Επίσης η  Βουλγαρία θα στείλει περισσότερους από 400 στρατιώτες και προσωπικό ασφαλείας για τη φύλαξη των συνόρων της με την Ελλάδα, εν μέσω φόβων ότι η μεταναστευτική ροή κατά μήκος της βαλκανικής οδού θα αυξηθεί με την βελτίωση   του  καιρού, δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, το Σάββατο. 



«Εκατοντάδες άνθρωποι, πάνω από 400, από το στρατό, την στρατιωτική αστυνομίας και την αστυνομία, θα μείνουν μόνιμα εδώ,” είπε ο κ. Μπόικο Μπορίσοφ  μετά τις ασκήσεις δύναμης ασφαλείας με ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα στα ελληνικά σύνορα κοντά στην FYROM.Πρόσθεσε δε ότι άλλα 500 άτομα προσωπικό ασφαλείας θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν μέσα σε λίγες ώρες, αν είναι απαραίτητο.ε.

Τον περασμένο μήνα το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας χορήγησε στο στρατό μεγαλύτερες εξουσίες για να βοηθήσει τη φύλαξη των συνόρων της χώρας. Προηγουμένως τα στρατεύματα ήταν μόνο σε θέση να παρέχουν τεχνική και διοικητική υποστήριξη.

Η Βουλγαρία έχει ήδη κοντά στα 2.000 άτομα αστυνομική φρούρηση στα 260 χιλιόμετρα των συνόρων της με την Τουρκία και  30 χιλιόμετρα φράχτη .

Τα σύνορα της Βουλγαρίας με την Ελλάδα είναι 470 χιλιόμετρα κυρίως βουνά, και μόνο το ένα τρίτο από αυτό θεωρείται βατό για τους ανεπαρκώς εξοπλισμένους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: