Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

“Μπλόκο” Τούρκων στην Ούρσουλα! “Δεν θα προσγειωθείς στη Μυτιλήνη” και “μπούλινγκ” κατά Ιταλού


“Μπλόκο” στην επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας κάνουν οι Τούρκοι! Ο λόγος; Απαιτούν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να μην επιβιβαστεί στο γερμανικό πλοίο BONN μέσω Λέσβου αλλά μέσω Σμύρνης!Η επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας έχει ήδη μετατεθεί για τις 6 Μαρτίου. Το πρόγραμμά της προβλέπει άφιξη στη Μυτιλήνη, απ΄ όπου με ελικόπτερο θα μεταφερθεί στα ανοιχτά του νησιού για να επιβιβαστεί στο BONN. Οι Τούρκοι με το που έμαθαν το πρόγραμμα αντέδρασαν .υποστηρίζοντας ότι η Μυτιλήνη είναι …αποστρατιωτικοποιημένο νησί και συνεπώς δεν πρέπει να προσγειωθεί και να απογειωθεί από εκεί στρατιωτικό ελικόπτερο!!! Η λογική του παραλόγου.


Παραμένει άγνωστο τι θα κάνει η Γερμανία. Ο διοικητής της νατοϊκής δύναμης πάντως, επίσης Γερμανός όταν τέθηκε το ίδιο ζήτημα βρήκε τη …μέση λύση. Για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.

Υπήρξε όμως κι άλλο σοβαρό περιστατικό που δείχνει ότι οι Τούρκοι δεν έχουν σκοπό να συνεργαστούν. Ιταλός δημοσιογράφος που ζήτησε και πήρε άδεια για να επιβιβαστεί στην ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ. Ο Ιταλός που είναι ανταποκριτής στις Βρυξέλλες δέχτηκε τρομερές πιέσεις και λεκτικές επιθέσεις από Τούρκους αξιωματούχους ,γιατί θα επιβιβαζόταν στην φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ μέσω Μυτιλήνης. Ο Ιταλός αγνόησε το τουρκικό “μπούλινγκ” και έκανε κανονικά την αποστολή του.

Militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: