Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Έρχονται βροχές και χιόνια

Η άνοιξη κάνει ένα μικρό... χειμωνιάτικο διάλειμμα, αφού σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης (03.03.2016) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η κακοκαιρία θα χτυπήσει σχεδόν όλη τη χώρα από σήμερα το απόγευμα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.Σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες ακόμη και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 700 μέτρα.Σταδιακή μεταβολή του καιρού από σήμερα το απόγευμα (Πέμπτη 03-03-2016) μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (05-03-2016).

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους θα εκδηλωθούν:

1. Από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.

2. Από τη νύχτα της Πέμπτης και κατά περιόδους στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Από την Παρασκευή σταδιακά και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

3. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς την Παρασκευή πρόσκαιρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

Β. Χιόνια θα πέσουν από το βράδυ της Πέμπτης στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ορεινά της Πελοποννήσου καθώς και στα ημιορεινά των ως άνω περιοχών (από τα 700μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: