Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Οι στρατιωτικοί στα όριά τους! Η “εξόντωση” των ΕΔ από το προσφυγικό δεν μπορεί να συνεχιστεί

Η ανικανότητα και αδυναμία των Ευρωπαίων να λάβουν απόφαση για το πως θα απενεργοποιήσουν την βόμβα του προσφυγικού, οδηγεί για άλλη μια φορά στο συμπέρασμα  ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βρει τρόπους για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του προβλήματος μόνη. Μέχρι στιγμής έχει βρει έναν. Είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες απ΄ ότι φαίνεται θα συνεχίσουν να σηκώνουν μόνες το βάρος. Πόσο μπορούν να αντέξουν;



Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας που έχει αναλάβει ρόλο ηγετικό στην αντιμετώπιση του προβλήματος,είχε πει στο παρελθόν σε κυβερνητική σύσκεψη ότι “οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να φέρουν εις πέρας τα πάντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κάνουν όλα”. Και στο θέμα του προσφυγικού όμως διαπιστώθηκε ότι το μοναδικό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού που μπορεί να αντιδράσει θετικά και αστραπιαία σε έκτακτα γεγονότα είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ.Βίτσας σε τηλεοπτική του παρέμβαση στην ΕΡΤ έδωσε την εικόνα : οι ΕΔ έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου τη στέγαση και τη τροφοδοσία των προσφύγων και των μεταναστών. Μ΄ ότι αυτό σημαίνει τόσο σε επίπεδο δαπανών πόρων . Οικονομικών και ανθρώπινων.

Την ίδια ώρα στο ΓΕΕΘΑ δεν κρύβουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για όσα αναμένεται να ζήσουμε στο Αιγαίο . Η Τουρκία δεν πρόκειται να παριστάνει για πολύ το “καλό παιδί” της Συμμαχίας που χθες μετά από 20 μέρες έκανε το αυτονόητο που προέβλεπε η συμφωνία : επέτρεψε σε νατοϊκό πλοίο να εισέλθει στα χωρικά της ύδατα! Τα θέματα που έχει θέσει για τον εναέριο χώρο και τα Δωδεκάνησα είναι για την Άγκυρα ανοιχτά. Γι΄ αυτό και οι ΕΔ βρίσκονται επί της ουσίας σε κατάσταση επιφυλακής.

Το μάρμαρο πληρώνουν οι στρατιωτικοί! Τα ωράρια εργασίας που δεν υπήρχαν βέβαια ΠΟΤΕ στις ΕΔ, έχουν τώρα ξεφύγει! Εργασία ακόμη και τη νύχτα χωρίς καμία προοπτική ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί. Μόνιμα στελέχη αλλά στρετεύσιμοι έχουν κυριολεκτικά εξοντωθεί! Για πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτό; Πότε θα μπορέσει ο υπόλοιπος κρατικός μηχανισμός να αφυπνιστεί και να βοηθήσει; Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας θα πρέπει να θέσουν αυτό το ζήτημα στην κυβέρνηση. Γιατί ο κινδυνος να “σκάσουν” και οι ΕΔ είναι υπαρκτός.

Militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: