Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Μετανάστης πήγε να βιάσει 7χρονη στον καταυλισμό της Ειδομένης

Σε καζάνια που βράζουν έχουν μετατραπεί πλέον τόσο η Ειδομένη όσο και ο Πειραιάς, καθώς στους ανοργάνωτους αυτοσχέδιους καταυλισμούς συρρέουν όλο και περισσότεροι πρόσφυγες. Το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές μεταξύ νεαρών στο λιμάνι, ενώ όπως μεταδίδει η Daily Mail, στην Ειδομένη πρόσφυγες «συνέλαβαν» παιδόφιλο που επιτέθηκε σε 7χρονο παιδί και τον λίντσαραν. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες είναι πολύ ταραγμένοι με την κατάσταση και όπως δηλώνουν σε ΜΜΕ και ανθρωπιστικές οργανώσεις φοβούνται για τις γυναίκες και τα παιδιά τους.Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, που επικαλείται μαρτυρία φωτογράφου, στην Ειδομένη χθες οι πρόσφυγες «πήραν τον νόμο στα χέρια τους» και λίντσαραν έναν άντρα από το Πακιστάν που κατηγορείται ότι βίασε επτάχρονη στον προσφυγικό καταυλισμό. Στις εικόνες που κυκλοφόρησαν φαίνεται μία ομάδα ανδρών να ξυλοκοπά και να μεταφέρει στους άνδρες της ελληνικής αστυνομίας άνδρα. Σύμφωνα με τον φωτογράφο που βρέθηκε στο σημείο, οι πρόσφυγες κλωτσούσαν και χτυπούσαν με γροθιές τον κατηγορούμενο, ενώ ένας εξ αυτών προσπάθησε να τον χτυπήσει με την ζώνη του στο κεφάλι.

Στην Ειδομένη εντός του camp οι πρόσφυγες υπολογίζονται σε 10.500. Σήμερα το πρωί μοιράστηκαν στους πρόσφυγες φυλλάδια από την ελληνική αστυνομία, που τους προτρέπουν να αφήσουν τον καταυλισμό για τα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

Την Πέμπτη το απόγευμα στην Ειδομένη στήθηκαν δύο σημεία πληροφόρησης των προσφύγων. Εκεί έχουν μετακινηθεί και διερμηνείς, ενώ θα ληφθούν και «ορισμένα μέτρα ενίσχυσης» για την καλύτερη διαμονή των προσφύγων στην Ειδομένη, «όχι όμως επεμβαίνοντας σε ιδιόκτητους χώρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: