Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Σε συναγερμό Αστυνομία και Ε.Φ.: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και απέσπασαν G3 από εθνοφρουρό σε σκοπιά

Σε πλήρη κινητοποίηση οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αγνώστων που όρμηξαν στο εθνοφρουρό αποσπώντας του τον ατομικό του οπλισμό. Άγνωστοι οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν γύρω στις 2:10π.μ. σε σκοπό φυλακίου της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Λευκωσίας και του αφαίρεσαν το ατομικό του τυφέκιο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.Ο στρατιώτης μόλις είχε τελειώσει την βάρδια του και κατευθυνόταν προς το φυλάκιό του στο Καϊμακλί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “το περιστατικό διερευνάται από την Εθνική Φρουρά και από την Αστυνομία”, ενώ ήδη έχει δώσει κατάθεση ο Εθνοφρουρός, ο οποίος φέρει τραύματα στο κεφάλι από την άγρια επίθεση των κουκουλοφόρων.

Νεότερα στοιχεία αναφέρουν ότι οι κουκουλοφόροι ήταν δύο και ότι πρώτα συνεπλάκησαν και γρονθοκόπησαν τον νεαρό εθνοφρουρό, προτού του αποσπάσουν τον ατομικό του οπλισμό, ένα αυτόματο τυφέκιο G-3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχουν σημειωθεί αντίστοιχα περιστατικά σε όλη την γραμμή αντιπαράταξης μεταξύ των κατεχομένων και των ελεύθερων περιοχών της Κύπρου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Έχει ληφθεί κατάθεση από τον στρατιώτη, το περιεχόμενο της οποίας διερευνάται, είπε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Αγγελίδης σε δηλώσεις του στο Αρχηγείο Αστυνομίας, σε σχέση με την υπόθεση ληστείας τυφεκίου από την Εθνική Φρουρά.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο κ. Αγγελίδης, σήμερα το πρωί γύρω στις 2.10, δύο άγνωστοι οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους επιτέθηκαν σε σκοπό φυλακίου της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Λευκωσίας και του αφαίρεσαν τον ατομικό του τυφέκιο.

Ανέφερε ότι την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά, σημειώνοντας ωστόσο ότι “είμαστε σε αρχικό στάδιο των ερευνών”.

Αμέσως μετά την καταγγελία, είπε ο κ. Αγγελίδης, επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο χώρο μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, του ΤΑΕ Λευκωσίας καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας. Επί τόπου μετέβησαν και μέλη άλλων Υπηρεσιών και μέλη της Εθνικής Φρουράς όπου έγιναν διάφορες εξετάσεις.

Από πλευράς Αστυνομίας, σημείωσε, οι οποιεσδήποτε πληροφορίες αξιολογούνται με βάση την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία.

Ερωτηθείς για την κατάθεση του στρατιώτη, ο κ. Αγγελίδης είπε πως “έχει αναφέρει ότι δέχθηκε επίθεση από δύο πρόσωπα”.

Θα εξεταστεί, σημείωσε, από ιατροδικαστή και θα ακολουθήσουν όλες οι εξετάσεις που προβλέπονται όταν υπάρχει τέτοια καταγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: