Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκία - εφημερίδα Cumhuriyet: Έτσι συνεργάζονται οι Τούρκοι με τους τζιχαντιστές


Τηλεφωνικές επαφές μεταξύ στελέχους του ισλαμικού Κράτους και Τούρκων αστυνομικών στα σύνορα της Τουρκίας, είδαν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Cumhuriyet.Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για αποδείξεις συνεργασίας της Τουρκικής Αστυνομίας με τους τζιχαντιστές, στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας. Το ντοκουμέντο που δημοσιεύει η εφημερίδα Cumhuriyet είναι μέρος της έρευνας που διεξάγουν οι δικαστικές αρχές στην Τουρκία σχετικά με πολίτες της χώρας που εντάχθηκαν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.


Περιέχει τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ Τούρκων στρατιωτικών και ατόμου με το όνομα Mustafa Demir το οποίο παρουσιάζεται ως μέλος του Daesh. 

Kατά τις συνομιλίες ο Demir απευθύνεται στον Τούρκο αξιωματικό και ο οποίος είναι με τους συναδέλφους του αστυνομικούς σ΄ένα ναρκοπέδιο και τον καλεί να έρθει άμεσα. « Είμαστε εδώ ήρθαμε από αυτήν πλευρά οι άνδρες είναι εδώ « ,αναφέρει ο αστυνομικός. « OK μεγάλε αδερφέ φθάνω.Αυτό είναι το μέρος που έδωσα ένα αμάξι στον λοχαγό Burak», απαντά ο Demir.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτό το μέρος της έρευνας απέδειξε ότι « ο Demir δέχθηκε χρήματα στα σύνορα και συνεργάστηκε με τους αξιωματικούς για τα περάσματα» των συνόρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: