Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

CIA: Το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπήσει αναπόφευκτα στις ΗΠΑ

Ο Τζον Μπρέναν, ο διευθυντής της CIA υποστηρίζει πως οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος θα προσπαθήσουν να φέρουν εις πέρας σειρά επιθέσεων στις ΗΠΑ.«Είναι ξεκάθαρο πως θα βάλουν μπροστά σειρά επιθέσεων που έχουν σχεδιάσει και μάλιστα αυτές οι απόπειρες θα είναι αναπόφευκτες» δήλωσε ο Μπρέναν σε συνέντευξη του στο CBS.



Ομοίως ο Μπρέναν δήλωσε πως υπάρχει η πιθανότητα οι τζιχαντιστές να πετύχουν το στόχο της αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης και Ισλάμ: «Πιστεύω ότι προσπαθούν να προκαλέσουν μια γενικευμένη αντιπαράθεση μεταξύ Δύσης και Μουσουλμανικού κόσμου» προωθώντας την ιδέα ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να κατακτήσουν τις χώρες της Μέσης Ανατολής, κάτι που «είναι πολύ μακριά από την αλήθεια».

Σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι που έλαβαν χώρα τον περασμένο Νοέμβριο, ο Διευθυντής της CIA δήλωσε πως λίγες μέρες πριν τα γεγονότα «οι μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν πως το Ισλαμικό Κράτος προσπαθούσε να φέρει εις πέρας μια αποστολή. Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι στις επιθέσεις ήταν ικανοί να χρησιμοποιήσουν μέσα επικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας που δεν ήταν εύκολο να εντοπιστούν από τις κυβερνητικές υπηρεσίες»….

Δεν υπάρχουν σχόλια: