Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Έντονη κινητικότητα των Τούρκων στα σύνορα!


H τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει νέα μέτρα ασφαλείας σε εθνικό επίπεδο μετά την επίθεση με το παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άνθρωποι στο κέντρο της Άγκυρας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.«Θα προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις αναφορικά με την ασφάλεια» επισήμανε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης μετά το τέλος μιας σύσκεψης διάρκειας 5 ωρών στην Άγκυρα μαζί με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για την προετοιμασία ενός αντιτρομοκρατικού «σχεδίου δράσης».


Εν τω μεταξύ εντείνει τις πολεμικές της κινήσεις η Άγκυρα και στα σύνορα, με κύριο στόχο να ενισχύσει τις δυνάμεις της στην γραμμή με την Συρία λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Azaz, όπου αυτές τις μέρες διεξάγονται σκληρές μάχες μεταξύ του συριακού στρατού των Κούρδων και από την άλλη μεριά των Ισλαμιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Άγκυρα, τις τελευταίες ώρες έχουν μεταφερθεί και εγκατασταθεί στην συνοριακή γραμμή τα τελευταίου τύπου ρουκετοβόλα με πολλούς εκτοξευτές, τα Sakarya (ÇNRA), που έχουν την δυνατότητα ταυτόχρονης εκτόξευσης πολλών ρουκετών σε εχθρικούς στόχους.

Παρατηρητές από την άλλη πλευρά των συνόρων έχουν σημειώσει τις μετακινήσεις αυτές που ανεβάζουν την ένταση, καθώς τα ρουκετοβόλα αυτά που έχουν την δυνατότητα να εκτοξεύουν 40 ρουκέτες έχουν στραμμένες τις κάνες τους προς την πλευρά των Κούρδων του Afrin, που επιχειρούν για τη κατάληψη του Azez. Οι Τούρκοι προσδοκούν ότι με την κίνηση αυτή θα δώσουν ένα μεγάλο πλήγμα στις κουρδικές δυνάμεις και όχι μόνο, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψουν την πτώση του Azez.

Για πολλούς η κίνηση αυτή της Αγκύρας θωρείται το τελευταίο βήμα πριν από μια πιθανή χερσαία επιχείρηση αν δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα οι τουρκικές ρουκέτες και πέσει το Azez στα χέρια των Κούρδων εξέλιξη που θα σημάνει το τέλος του Χαλεπιού για τους Ισλαμιστές.

crashonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: