Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Αν κλείσουμε τα σύνορα, η Ελλάδα θα δεχθεί αμέσως την ευρωπαϊκή βοήθεια, απειλεί ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο απειλεί πλέον την χώρα μας μερίδα ευρωπαϊκών χωρών, με αφορμή την κατάσταση στο ζήτημα των προσφύγων. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, που με δήλωσή του στα «Νέα», λέει: «Εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια»! 



Ο ίδιος τάσσεται υπέρ του κλεισίματος των συνόρων της χώρας μας με τα Σκόπια και για το ότι θεωρεί ότι θα στείλει το «κατάλληλο» μήνυμα στους πρόσφυγες της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν πως το πέρασμα δεν είναι ανοιχτό και έτσι θα περιοριστούν, λέει, οι προσφυγικές ροές. Μόνο αν κλείσουμε κάποια σύνορα θα μειώσουμε τις ροές, ισχυρίζεται ο κύριος Κουρτς, που επιμένει πως οι πρόσφυγες δεν θα ξεκινήσουν για την Ευρώπη εάν ξέρουν ότι δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος...

Ο κύριος Κουρτς, στηρίζει την άποψη ότι η «φραγή» πρέπει να μπει στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων και όχι στα ελληνοτουρκικά, καθώς όπως ήταν τα ακριβή λόγια του, τα Σκόπια «είναι πρόθυμα να το κάνουν, δεν ξέρω αν θα το κάνει η Τουρκία». 

Ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών έκανε τις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο του Συμποσίου Ασφαλείας του Μονάχου το Σαββατοκύριακο. Ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Αυστρίας και έχει επανειλημμένως ταχθεί με τις ακραίες θέσεις που εκφράζουν εντός ΕΕ η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία σχετικά με το κλείσιμο των συνόρων, την ανύψωση φρακτών και την αποτροπή των προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: