Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς λόγω παρέλευσης του ανωτάτου ορίου προφυλάκισης!


Με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας (260/2016) αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 μαχαίρωσε θανάσιμα, στο Κερατσίνι, τον 34χρονο μουσικό Παύλο Φύσσα και είχε προφυλακιστεί για τη δολοφονία – την οποία έχει ομολογήσει - αλλά και για σειρά άλλων αδικημάτων.Ο Γ. Ρουπακιάς, βασικός κατηγορούμενος πλέον στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αποφυλακίζεται με τους εξής περιοριστικούς όρους:


- Κατ' οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη. Στον κατηγορούμενο επιτρέπεται μόνο η μετάβασή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ήμερες που διενεργείται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και μόνο με αστυνομική συνοδεία και

- Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά ήταν «μονόδρομος» για τις δικαστικές αρχές, λόγω παρέλευσης στις 18/3/2016 του ανωτάτου, εκ του νόμου, επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γ. Ρουπακιάς είχε προφυλακιστεί δύο φορές. 

Η μία προφυλάκιση ήταν για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα με ανώτατο όριο προφυλάκισης τους 18 μήνες και η δεύτερη για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με όριο προφυλάκισης τους 12 μήνες. Ωστόσο, το ανώτατο όριο προφυλάκισης και για τα δύο αυτά αδικήματα, που είναι οι 30 μήνες, συμπληρώνεται τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε και αποφυλακίζεται ο εν λόγω κατηγορούμενος.

Την ίδια ώρα, η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων σε σχέση με τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού, ωστόσο το διάστημα αυτό η ακροαματική διαδικασία έχει «παγώσει» λόγω της αποχής που πραγματοποιούν οι δικηγόροι από την άσκηση των καθηκόντων τους, αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: