Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Καιρός: "Αγριεύει" με χιόνια, βροχές και καταιγίδες!


Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα. Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για ολόκληρη τη χώρα:


Μακεδονία, Θράκη - Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βελτίωση. Άνεμοι: αρχικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος - Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βελτίωση. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα στα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος - Καιρός: αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα στα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη - Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα ενισχυθούν και θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα - Καιρός: γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι: στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση. Από το απόγευμα σταδιακά θα ενισχυθούν και θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική - Καιρός: αρχικά αίθριος από το απόγευμα όμως θα αναπτυχτούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και τη νύχτα τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη - Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: