Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Παραδοχή Μουζάλα! "Ναι, ζητήσαμε έκτακτη βοήθεια από την Ευρώπη για τους πρόσφυγες!

Το προσφυγικό παίρνει καθημερινά διαστάσεις, με τον κίνδυνο η κατάσταση να φτάσει στο... απροχώρητο να είναι εμφανής. Αρκετές χώρες της Ευρώπης πήραν... ετσιθελικά την απόφαση να περιορίσουν τις προσφυγικές ροές και να κλείνουν τα σύνορά τους, αγνοώντας επιδεικτικά τις ευρωπαϊκές συμφωνίες, των οποίων το μελάνι ακόμη δεν έχει... στεγνώσει.Αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους και νιώθουν εγκλωβισμένοι. Στην Ειδομένη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 6.000 πρόσφυγες που περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα για να φύγουν, την ώρα που τα Σκόπια άνοιξαν χθες τα σύνορα αλλά μόνο για 300 ανθρώπους!



Την ίδια ώρα στο Ελληνικό και τον Πειραιά έχουν στηθεί άτυπα κέντρα φιλοξενίας, με χιλιάδες πρόσφυγες να βρίσκουν προσωρινά καταφύγιο και να ζουν υπό συνθήκες δύσκολες. Χωρίς υποδομές, με τα είδη πρώτης ανάγκης να παρέχονται από πολίτες και με την ελπίδα να ξεθωριάζει...

"Δυστυχώς το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης πρέπει να εφαρμοστεί" είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, φιλοξενούμενος στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο.

Επιβεβαίωσε έτσι τις πληροφορίες πως η Ελλάδα έχει καταθέσει αίτημα για έκτακτη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτως ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του προσφυγικού.

"Ελπίζουμε ότι θα κινηθεί πιο γρήγορα η ευρωπαϊκή πολιτική. Το σχέδιο είναι ενιαίο", συνέχισε ο υπουργός, αποκαλύπτοντας πως σήμερα στην Ελλάδα βρίσκονται 22.000 "εγκλωβισμένοι" πρόσφυγες.

"Στην Ειδομένη έχουμε ένα πρόβλημα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πειστεί ότι ο δρόμος αυτός έχει κλείσει. Ακόμη και αυτοί που έχουν εγκατασταθεί σε χώρους φιλοξενίας βλέπουν αυτή την κατάσταση και θέλουν να φύγουν προς την Ειδομένη", απάντησε ο Γιάννης Μουζάλας σχετικά με την κατάσταση στα σύνορα της χώρας μας με τα Σκόπια.

Ερωτηθείς σχετικά με τους χιλιάδες πρόσφυγες που παραμένουν σε Πειραιά και Ελληνικό, ο υπουργός απάντησε πως ίσως χρειαστεί να μείνουν για λίγο καιρό στα συγκεκριμένα σημεία και στην συνέχεια θα "απλωθούν σε όλη την Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: