Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκία: Βομβαρδίζει ανελέητα τους Κούρδους μετα την επίθεση στην Άγκυρα


Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατόπεδα κούρδων στο βόρειο Ιράκ κατά τη διάρκεια της νύχτας, λίγες ώρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας με στόχο στρατιωτικά οχήματα. Στην επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα σκοτώθηκαν 28 στρατιώτες και πολίτες, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας σήμερα, Πέμπτη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.Σύμφωνα με ανακοίνωση των Tουρκικών Eνόπλων Δυνάμεων οι βομβαρδισμοί ειχαν ως στόχο δεκάδες μαχητές του ΡΚΚ, συμπεριλαμβανομένων μερικών από των κορυφαίων στελεχών της οργάνωσης. 


Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι στόχος ηταν μια ομάδα 60-70 ανθρώπων στην περιοχή Haftanin του βόρειου Ιράκ κοντά στα τουρκικά σύνορα, συμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu. 

Ένα αυτοκίνητο φοτωμένο με εκρηκτικά εξερράγηδίπλα στα στρατιωτικά λεωφορεία που περίμεναν στα φανάρια κοντά στο Γενικό Επιτελείου του τουρκικού στρατού, το κοινοβούλιο και τα κυβερνητικά κτίρια των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, στη διοικητική καρδιά της Άγκυρας αργά χθες,Τετάρτη.

Ο τουρκικός στρατός καταδίκασε την "τρομοκρατική επίθεση", και σύμφωνα με πηγές αρχικά σημάδια δείχνουν ότι Κούρδοι μαχητές του PKK ευθύνονται για την επίθεση.
Υψηλόβαθμο μέλος του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) δήλωσε ότι δε γνωρίζει ποιος είναι πίσω από τη χθεσινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα. Ωστόσο, δηλώνει ότι η επίθεση μπορεί να είναι σε αντίποινα “για τις σφαγές στο Κουρδιστάν,” σύμφωνα με το Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: