Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

«Χωρίζουν» τα κορίτσια του Παντελίδη: Εξιτήριο για την Φρόσω, στη ΜΕΘ παραμένει η Μίνα


Η κοινή πορεία που διανύουν από την περασμένη Πέμπτη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» οι δύο κοπέλες,  που επέβαιναν στο  αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, φτάνει προς το τέλος της. Έπειτα από έξι ημέρες νοσηλείας και επεμβάσεων η Φρόσω Κυριακού και  η Μίνα Αρναούτη, φίλες αλλά και συνεπιβάτιδες στη μοιραία για τον δημοφιλή καλλιτέχνη διαδρομή στην περιοχή του Ελληνικού της Αττικής, θα χωρίσουν.Η 21χρονη Φρόσω Κυριακού θα λάβει εξιτήριο κατά πάσα πιθανότητα σήμερα, καθώς η ορθοπαιδική επέμβαση στον ώμο και το χέρι που υποβλήθηκε κρίθηκε επιτυχής και η ανάρρωση πλέον για την ασθενή θα συνεχιστεί κατ΄ οίκον. 


Η δε 30χρονη Μίνα Αρναούτη θα παραμείνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» όπου δίνει τα τελευταία 24ωρα  μάχη για τη ζωή της.

Οι δύο κοπέλες, αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό τους από το τζιπ που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης, το τζιπ στο οποίο ο 32χρονος καλλιτέχνης άφησε την περασμένη Πέμπτη την τελευταία του πνοή, είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.  

Η 21χρονη, η οποία όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, ήταν η συνοδηγός στο όχημα, έφερε τραύματα στο κεφάλι, τον ώμο και τον βραχίονα, με τους γιατρούς να εκτιμούν εξαρχής πως πρόκειται για τραύματα απολύτως αντιμετωπίσιμα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή της. Οι απεικονιστικές εξετάσεις έδειξαν πράγματι πως οι κακώσεις και τα τραύματα που έφερε η Φρόσω Κυριακού στο κεφάλι υποχωρούσαν και βελτιώνονταν. 

Η επέμβαση για την αποκατάσταση του τραύματος σε ώμο και βραχίονα έγινε επιτυχώς από τους ειδικούς της Ορθοπαιδικής κλινικής και η 21χρονη είχε καλή μετεγχειρητική εξέλιξη, τόσο που οι γιατροί μιλούν ήδη για εξιτήριο  -από πλευράς ορθοπαιδικών τουλάχιστον διότι κατά πληροφορίες υπάρχουν και οι ψυχίατροι στο νοσοκομείο που εκτιμούν ότι η κοπέλα δεν χαρακτηρίζεται από ήρεμη και διαυγή ψυχική κατάσταση και ίσως χρειαστεί παρακολούθηση γιατί εμφανίζει σημάδια  μετατραυματικού στρες.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμού νοσηλεύεται για πέμπτο 24ωρο η 30χρονη Μίνα Αρναούτη, η οποία καθόταν στο πίσω κάθισμα του οχήματος και ήταν η μόνη που φορούσε τη ζώνη ασφαλείας, κατά τη διάρκεια του τροχαίου δυστυχήματος. Η γυναίκα αμέσως μόλις διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό υποβλήθηκε σε σοβαρή και πολύωρη θωρακοχειρουργική επέμβαση καθώς είχε τραυματιστεί όλος ο θωρακικός κλωβός μέσα στο οποίον φυλάσσεται ο πνεύμονας.

Η αποκατάσταση του θωρακικού κλωβού θεωρείται βαρύ χειρουργείο το οποίο σε κάθε περίπτωση συνεπάγεται νοσηλεία σε ΜΕΘ μετά την ολοκλήρωσή του. Στην περίπτωση δε της 30χρονης οι γιατροί ήταν ακόμη πιο επιφυλακτικοί με δεδομένο τον βαρύ τραυματισμό στον πνεύμονα της ασθενούς.

Πάντως, από την Πέμπτη είχαν ριχτεί οι ορθοπαιδικοί στον αγώνα ώστε να χειρουργηθεί άμεσα η 30χρονη καθώς έφερε βαριά μηριαία κατάγματα στον μηρό. Πλέον η εικόνα της Μίνας χαρακτηρίζεται καλή και η αποκατάσταση των κάτω άκρων της θεωρείται ότι προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: