Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι!

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ την Παρασκευή με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο οι βροχές που ήδη εκδηλώνονται από σήμερα το απόγευμα θα ενταθούν και κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά έως το βράδυ της Κυριακής.Στην δυτική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές θα εκδηλωθούν το βράδυ στου Σαββάτου.Μακεδονία, Θράκη - Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες όπου πιθανόν πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος - Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 α στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος - Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις δυτικές και βόρειες περιοχές. Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη - Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα - Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική - Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη - Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανώς σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση τη νύχτα. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: