Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η εκδίκηση του Πούτιν! Καταρρέει ο τουρισμός στην Τουρκία – Στοιχεία σοκ!


Συνολικά 1.318 τουρκικά ξενοδοχεία κατά μήκος των ακτών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου βγήκαν στο σφυρί.Οι ιδιοκτήτες τους τα πουλούν επειδή χρεοκόπησαν ή πρόκειται να χρεοκοπήσουν μετά τις ρωσικές κυρώσεις αλλά και τον παγκόσμιο φόβο για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία.Η τουρκική εφημερίδα Zaman γράφει ότι 410 ξενοδοχεία πωλούνται μόνο στην Αττάλεια και η τιμή πώλησής τους ανέρχεται συνολικά στα 10 δισ. δολάρια.Ακόμα 908 ξενοδοχεία πωλούνται στη Σμύρνη, στα Μούγλα, στο Αϊδίνιο, στο Μπαλικεσίρ, στα Δαρδανέλια, στο Ντενιζλί, όλα αυτά για 3 δισ. δολάρια συνολικά.

Ο Αμπντουλραχμάν Καραμανλιόγλου (Abdurrahman Karamanlıoğlu) επιβεβαίωσε ότι αρκετά ξενοδοχεία στο Ντενιζλί έχουν φτάσει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μετά την επιβολή των ρωσικών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τους Τούρκους στα τέλη Νοεμβρίου.

Η Ρωσία συμβούλεψε τους πολίτες της να ακυρώσουν τα ταξίδια τους στην Τουρκία. Τα τουριστικά γραφεία στη Ρωσία έπαψαν να πουλάνε πακέτα διακοπών για την Τουρκία, μετά από τις κυρώσεις του Κρεμλίνου.

«Έχουμε βαρύτατα επηρεαστεί από την κρίση που ξέσπασε εξαιτίας της κατάρριψης του αεροπλάνου. Ειδικότερα τα ξενοδοχεία στην Αττάλεια, τα οποία παραμένουν κλειστά εδώ και τέσσερις μήνες, τα περισσότερα είναι στο χείλος της χρεοκοπίας», είπε ο Καραμανλιόγλου στη Ζαμάν.

Και σαν να μην έφταναν οι κυρώσεις της Ρωσίας, τον Ιανουάριο ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης σκοτώνοντας δέκα τουρίστες, οι περισσότεροι Γερμανοί.

Αυτή η επίθεση έδωσε ένα ακόμα γενναίο πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό.

Οι Ρώσοι και οι Γερμανοί αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία.

Όπως γράφει η Ζαμάν, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι τουρίστες, κυρίως Γερμανοί, άλλαξαν τις κρατήσεις τους για την Ελλάδα.

Το υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας ανέφερε ότι αναμένει να χάσει 4.500.000 τουρίστες μόνο από τη Ρωσία μέσα στο 2015.

Απελπισμένοι οι Τούρκοι ξενοδόχοι κόβουν τις τιμές τους κατά 50%, αλλά και πάλι ο φόβος της τρομοκρατίας είναι ισχυρότερος από κάθε προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: