Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

4η στον κόσμο με το ένα παπούτσι στο χέρι η Ελληνίδα Σταχτοπούτα!


Την 4η θέση κατέκτησε ελληνικό χορευτικό ζευγάρι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα salsa (World Latin Dance Cup), την πιο έγκυρη διοργάνωση του χώρου παγκοσμίως, που πραγματοποιήθηκε στο Miami 14-20 Δεκεμβρίου 2015. Η Ηλέκτρα Βενετσάνου και ο Θοδωρής Σοϊλεμεζίδης, διακρίθηκαν σε μία από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές κατηγορίες, αυτή των ακροβατικών (salsa cabaret pro). Η νίκη τους, συνοδεύτηκε από την ατυχία να σπάσει το παπούτσι στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα της χορογραφίας. Ένα παπούτσι λιγότερο και η διαφορά των 7,5 πόντων του τακουνιού, δεν στάθηκαν εμπόδιο για την αλάνθαστη εκτέλεση της χορογραφίας, αφού συνέχισαν ακάθεκτοι να χορεύουν μπροστά σ’ ένα κοινό που παρακολουθούσε “με κομμένη την ανάσα” για να ξεσπάσει στη συνέχεια, σε μια ενθουσιώδη αποθέωση, επευφημώντας όρθιο το Ελληνικό χορευτικό ζευγάρι.

Πάνω κι από την κατάκτηση της 4ης θέσης, (με διαφορά μόλις 1,3 βαθμούς στους 100 από την 3η  θέση - 78,5 - 79,8) αυτό που πέτυχαν ήταν να ξεσηκώσουν όλο το Miami στο πόδι και να γεμίσουν τους Έλληνες με υπερηφάνεια. 

Στην κατηγορία αυτή να σημειώσουμε ότι δεν έχει ξανασυμμετάσχει ζευγάρι από την Ελλάδα, και τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν παραδοσιακά χορευτές από την Λατινική Αμερική. Φέτος συμμετείχαν στους ημιτελικούς συνολικά 20 ζευγάρια, τα οποία είχαν επιλεγεί με προκριματικούς αγώνες απ’ όλο τον κόσμο και πέρασαν στον τελικό τα οκτώ. 
Η νίκη τους είχε συμβολική και διδακτική αξία. Δείχνει πως και στις αντιξοότητες κερδίζεις, αρκεί να σε διακρίνει θάρρος, θέληση, επιμονή, επαγγελματισμός και όραμα! 

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης για τα multimedia σημείωσε στο διαδίκτυο:
oohh my god! History is already been made by Greece, Elektra and Thodoris dancing with 1 shoe salsa cabaret and no mistakes... people went crazy! Greece i love you!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στο http://www.magdasblog.gr/2016/02/videophotos-4-salsa.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: