Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Αποδείξεις: Μαζέψτε τα πάντα – Θα χρειαστούν παραστατικά από 15% ως και 40% του εισοδήματος

Τέλος το 10% του εισοδήματος για τις αποδείξεις. Η νέα διάταξη που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών θα συνδέει το αφορολόγητο με τη συλλογή αποδείξεων με πλαστικό χρήμα και ύστερα με το εισόδημα.Πλέον το εισόδημα θα είναι αυτό που θα καθορίζει το ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσει κάποιος για να έχει το αφορολόγητο ως και 2.100 ευρώ.



Ανάλογα λοιπόν με το εισόδημα θα καθοριστούν και οι συντελεστές, θα καθοριστεί μια κλίμακα, με ποσοστά επί του εισοδήματος που θα ξεκινούν από το 15% για τα χαμηλά εισοδήματα και θα φτάνουν ως και στο 40% για τα υψηλά.

Ταυτόχρονα καταργείται και ο “κόφτης” το πλαφόν των 10.500 ευρώ στην αξία των αποδείξεων, καθως το ποσοστό του 40% επί του εισοδήματος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Ακόμη βέβαια οι κλίμακες αυτές δεν έχουν γίνει απόλυτα γνωστές και το μήνυμα από το υπουργείο Οικονομικών είναι πως θα πρέπει όλοι να συγκεντρώνουμε προς το παρόν και τις χάρτινες αποδείξεις.

Η νέα διάταξη για τις αποδείξεις αναμένεται να έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες και αφού λάβει το πράσινο φως από το κουαρτέτο των δανειστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: