Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Όλες οι νέες δημοσκοπήσεις θέλουν αρχηγό της ΝΔ τον Απόστολο Τζιτζικώστα με διαφορά!

Όλες οι νέες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως η σημερινή της εταιρείας Metrisi η οποία πραγματοποιήθηκε από το διάστημα 1η Δεκεμβρίου – 3η Δεκεμβρίου, και ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται τόσο στο σύνολο των ερωτηθέντων όσο και μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.Η βάση του κόμματος λοιπόν και οι ανοιχτές εκλογικές διαδικασίες δείχνουν Α.Τζιτζικώστα.



Αναλυτικότερα, στο σύνολο του δείγματος ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατατάσσεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 26,6% έναντι 23,1% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ενώ ακολουθούν ο ο Άδωνις Γεωργιάδης με 20,8% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20,5%.

Το προβάδισμα του Απόστολου Τζιτζικώστα διευρύνεται σε εκείνους που δηλώνουν ότι έχουν ψηφίσει έστω και μία φορά Νέα Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι και χθες είχε δημοσιευθεί η δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice για λογαρισμό εφημερίδας,όπου στην πρόθεση ψήφου ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 27,1%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 23%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 8,8%.

Όταν το ίδιο ερώτημα απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στο παρελθόν ΝΔ. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 29,2%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 25,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20,7% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 8,4%.

Στην ερώτηση ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαφθορά, προβάδισμα έχει ο κ. Τζιτζικώστας με ποσοστό 23,6%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 18,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 14,7$ και ο κ. Γεωργιάδης με 7,2%.

Η πλειοψηφία πάντως των ερωτηθέντων (52,8%) απάντησε ότι δε θα συμμετάσχει στις εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου της ΝΔ που θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: