Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ιωάννινα: Κάλαντα στα... κινέζικα στο δημαρχείο της πόλης

Στην γλώσσα τους έψαλλαν τα κάλαντα στο δημαρχείο Ιωαννιτών, οι Κινέζοι φοιτητές που παρακολουθούν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ένα τριετές πρόγραμμα διδασκαλίας ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού. Τους Κινέζους φοιτητές συνόδευαν συνάδελφοί τους από ευρωπαϊκές χώρες, γι’ αυτό στην συνέχεια ακούστηκαν κάλαντα και στα αγγλικά.



Τους ξένους φοιτητές που παρακολουθούν τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην επίσκεψη τους στο δημαρχείο, συνόδευαν ο πρύτανης Γιώργος Καψάλης και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Ο πρύτανης εξέφρασε εκ μέρους όλων τη χαρά του και τόνισε πως οι επισκέψεις των ξένων φοιτητών θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές "γιατί επιδίωξη είναι, να γνωρίσουν την Ήπειρο και να μεταλαμπαδεύσουν τον πολιτισμό της στις χώρες τους".

Τους φοιτητές καλωσόρισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης ο οποίος τους είπε ότι "η Ήπειρος είναι μια περιοχή με μακραίωνη ιστορία, όπου συναντιούνται διάφοροι πολιτισμοί, λαοί και θρησκείες. Είναι μια περιοχή ανοιχτή στους ανθρώπους, ανοιχτή στον κόσμο". Επίσης σημείωσε, πως η παρουσία των νέων φοιτητών από μακρινές χώρες στην περιοχή δημιουργεί μια αμφίδρομη σχέση. "Θα πάρετε και θα δώσετε στον πολιτισμό μας" επισήμανε χαρακτηριστικά προς τους φοιτητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: