Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Παρουσίασε το νέο του βιβλίο στα Γιάννενα ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος


«Τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας τριαντακονταπενταετίας, όπως τα έζησα» είναι ο τίτλος του καινούριου βιβλίου του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου, που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» στα Ιωάννινα. Θέμα του βιβλίου είναι όλα εκείνα τα γεγονότα που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία και τα βίωσε ο ίδιος καλούμενος να τα καλύψει δημοσιογραφικά για κάποιο μέσο. Αυτό το δεύτερο του βιβλίο περιλαμβάνει συνολικά 38 πολυσυζητημένες υποθέσεις φόνων, καταστροφών, δυστυχημάτων και κάθε είδους εγκλημάτων μέσα από τη δική του ματιά. Στην παρουσίαση του βιβλίου του στα Ιωάννινα ο Πάνος Σόμπολος περιέγραψε με τον πιο γλαφυρό και παραστατικό τρόπο σε όσους παραβρέθηκαν,  μακάβρια περιστατικά και ειδεχθή εγκλήματα που συνέβησαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Στα γεγονότα αυτά ο ίδιος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας και κύριο μέλημά του, ήταν να καταφέρει να αποτυπώσει το οτιδήποτε, όσο βίαιο και αποτρόπαιο κι αν ήταν, χωρίς ντροπή κι ενδοιασμούς αλλά πάντα στηριζόμενος στην αληθινή πληροφορία. 

Κλείνοντας την παρουσίαση του νέου του βιβλίου στα Γιάννενα ανακοίνωσε στο κοινό πως το συγγραφικό του έργο τελειώνει με το επόμενο του βιβλίο το οποίο θα περιλαμβάνει τα «πρώτα ονόματα» του ελληνικού πανθέου των εγκληματιών των τελευταίων χρόνων γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά: «Με αυτούς έχω ζήσει, είναι η άνθρωποί μου. Με αυτούς είχα και έχω επαφές, με αυτούς δούλευα, τους εγκληματίες δηλαδή». 

Για το νέο του βιβλίο μίλησαν ο Γιώργος Καψάλης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Λευτέρης Οικονόμου, πρ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Στέφανος Φούσας, Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Ελλάδος ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης  είχε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: