Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Στα Ιωάννινα "το παραμύθι της μουσικής"


Με αφορμή το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων, σας προσκαλούμε στην μουσική παράσταση “Το Παραμύθι της μουσικής” που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της πολυβραβευμένης συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή. Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης και στο Bernhard Theater της Ζυρίχης, έρχεται για πρώτη φορά στα Ιωάννινα για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Το παραμύθι διαδραματίζεται κατά την Βυζαντινή περίοδο και έχει ως ηρωίδα ένα τυφλό κορίτσι, τη Θεοδώρα. Μέσω της τυφλότητας, η ηρωίδα θα αποκτήσει τόσο βαθιά σχέση με τη μουσική, ώστε όταν θα φτάσει σε ηλικία γάμου, θα ζητήσει από τον πατέρα της να παντρευτεί μουσικό. Εκείνος θα καλέσει μουσικούς από τα πέρατα του κόσμου κι αυτή θα διαλέξει εκείνον που η μουσική του θα της δώσει το φως της! Έτσι, καταφθάνουν μουσικοί από εφτά πόλεις της Μεσογείου και αφού τους ακούσει όλους, πρέπει μέσα σε τρεις μέρες για να διαλέξει έναν. 

Η παράσταση συμβάλλει αφενός στην παρουσίαση των μουσικών οργάνων και μελωδιών της Μεσογείου και αφετέρου στην προσέγγιση και αποδοχή της διαφορετικότητας.
Την αφήγηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα, συνοδεύει η μουσική που συνέθεσε ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης και ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής το διεθνώς καταξιωμένο μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς».
  
Συντελεστές:
Κείμενο - Αφήγηση: Βασιλική Νευροκοπλή
Μουσική: Κυριάκος Καλαϊτζίδης
Κυριάκος Πετράς – βιολί
Κυριάκος Καλαϊτζίδης – ούτι & τραγούδι
Δρόσος Κουτσοκώστας – τραγούδι & λαούτο
Άλκης Ζοπόγλου – κανονάκι
Δανιήλ Μπάρμπας - κιθάρα
Πέτρος Παπαγεωργίου - τουμπεκέκι, μπεντίρ, ρεκ

Επιμέλεια προβολών: Νίκος Τερψιάδης
Σχεδιασμός ήχου: Λεωνίδας Παλάσκας

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ώρα 11:30
Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» Πνευματικού κέντρου δήμου Ιωαννιτών
Γενική είσοδος 8€
Παιδικό-Μαθητικό 5€

Συνδιοργάνωση Πνευματικό κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Υπό την αιγίδα:
Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων
Με την υποστήριξη:
Πολιτιστικού συνδέσμου Ζαγορισίων 

Χορηγοί:
Χρωμοεπιλογή Πολύβιος Γ. Καρράς
Χαρτέξ Βιβλία – Χαρτικά

Χορηγοί επικοινωνίας:
Ήπειρος TV1
Ιωάννινα ITV
Δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: