Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Στον Πειραιά έφτασαν σχεδόν 4.000 πρόσφυγες

Σχεδόν 4.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά, από δυο πλοία. Ειδικότερα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετέφερε από τη Λέσβο 2.474 πρόσφυγες και το πλοίο «Νήσος Ρόδος» μετέφερε από Λέσβο, Χίο και Σάμο 1.301 πρόσφυγες.Στη Λέσβο παραμένουν χιλιάδες στο κέντρο καταγραφής στη Μόρια και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ ενώ οι αφίξεις συνεχίζονται στην ανατολική, τη βόρεια και ακόμη και τη νότια πλευρά του νησιού.Σήμερα, Σάββατο, ξεκινά η λειτουργία του μεγάλου κέντρου υποδοχής που δημιούργησε ο Ερυθρός Σταυρός στην περιοχή της Εφταλούς μεταξύ Μολύβου και Σκάλας Συκαμνιάς. 



Το Κέντρο θα μπορεί να υποδέχεται μέχρι και 3.000 άτομα ενώ έχει τη δυνατότητα προσωρινής διαμονής 2.000 ατόμων.

Η Ελλάδα «έχει επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος από όσο της αναλογεί» δήλωσε η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Σούζαν Σάραντον, η οποία βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας για να βοηθήσει τους εθελοντές και τους διασώστες στη Λέσβο, ενώ επισκέφθηκε και το γήπεδο χόκεϊ στο Ελληνικό.

Οι ΜΚΟ που βρίσκονται στη Λέσβο «κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως επιστρέφοντας στις ΗΠΑ σκοπεύει να «καταστήσει σαφές ότι πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση, κι όχι για πολιτικό ζήτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: