Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Απόστολου Τζιτζικώστα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3


«Καλό θα είναι να προσέχει λίγο ο κ. Τσίπρας τι εύχεται. Πολύ σύντομα θα έχει μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και, πιστέψτε με, θα χάσει τον ύπνο του. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα, θα ανακοινώσω μια σύνθεση σκιώδους κυβέρνησης, στα πρότυπα των αντιπολιτεύσεων του εξωτερικού, όπου θα υπάρχει ένα πρόσωπο για κάθε υπουργό και δε θα αφήνει η ΝΔ να πέφτει τίποτα κάτω. Όχι όπως τώρα που έχουμε μια χλιαρή αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω τον όρο, ‘παίζει μπάλα’ μόνος του. Από Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ξεκινάει σκληρή αντιπολίτευση man to man».


Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, σημειώνοντας πως «το τι συνέβη την προηγούμενη φορά, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη». Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η εταιρεία που έχει αναλάβει πλέον είναι μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, και μάλιστα την Κυριακή έχουμε και τις γενικές δοκιμές, μια βδομάδα πριν τις εκλογές, για να δούμε αν τυχόν υπάρχουν κάποιες αδυναμίες και να διορθωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει κυρίαρχα σε αυτή τη φάση, είναι αυτή η πληγή που άνοιξε εκείνη τη μέρα, που ήταν μια μεγάλη πληγή για τη ΝΔ. Αντιλαμβάνεστε ότι ήταν ιδιαίτερα ταπεινωτικό και εξοργιστικό αυτό που έγινε, και βέβαια ταλαιπώρησε και πάρα πολλές χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι πήγαν στις κάλπες εκείνο το πρωί για να ψηφίσουν. Ο μόνος τρόπος για να κλείσει αυτή η πληγή γρήγορα, είναι με τη μαζική συμμετοχή όλων μας στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου. Όποια και αν είναι η επιλογή και όποιον κι αν σκοπεύει να ψηφίσει ο οποιοσδήποτε, το βασικό ζητούμενο εκείνο το βράδυ, είναι η ΝΔ να βγει ενισχυμένη από τη μαζική συμμετοχή. Και νομίζω ότι θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Απόστολου Τζιτζικώστα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 είναι τα εξής:

-Για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ:
Θα κινηθώ με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια στην επιλογή των ανθρώπων που θα στελεχώσουν τον κομματικό μηχανισμό σήμερα, για να αποδείξουμε στους πολίτες ότι η ΝΔ πράγματι αλλάζει και θα μπορέσει, όταν κληθεί από τους πολίτες να αναλάβει τις τύχες της χώρας και πάλι, να κινηθεί ακριβώς με το ίδιο μοντέλο
Είδατε ότι μόλις ανέλαβε την ευθύνη και ο τότε μεταβατικός πρόεδρος και ο τότε πρόεδρος της ΚΕΦΕ και παραιτήθηκαν, αμέσως έπεσαν οι τόνοι. Πραγματικά, θα πρέπει κάποια στιγμή σε αυτή την παράταξη, και αν θέλετε αυτός είναι και ο πυρήνας της υποψηφιότητάς μου, να αρχίσουμε να λειτουργούμε. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα μεγάλο, που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας, να μην μπορεί να κάνει ούτε εκλογές. Έχει φτάσει σε ένα σημείο σήμερα η ΝΔ, που τελικά δεν μπορεί να κάνει ούτε τα απαραίτητα. Γι’ αυτό λοιπόν θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν βαθιές αλλαγές και στη δομή και στον τρόπο λειτουργίας, κυρίως όμως στη νοοτροπία.
Δε θεωρώ ότι θα υπάρξει καμία πληγή, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Ίσα-ίσα θεωρώ ότι η παράταξη θα βγει και ενισχυμένη από αυτή τη διαδικασία, και ενωμένη. Η ενότητα είναι κάτι που εγγυώνται όλοι, και οι τέσσερις υποψήφιοι, και εγώ προσωπικά, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα το βράδυ των εκλογών. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κινηθούμε διαφορετικά. Άρα η ενότητα είναι το βασικό ζητούμενο, και το δεύτερο ζητούμενο, που για εμένα είναι εξίσου σημαντικό με την ενότητα, είναι η αλλαγή, η ριζική αλλαγή, σε νοοτροπία. Να γίνει πάλι η ΝΔ ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, ένα κόμμα που θα συμμετέχει στην καθημερινή ζωή όλων των πολιτών, και οι πολίτες επίσης αντίστροφα θα συμμετέχουν στην καθημερινή λειτουργία αυτού του κόμματος. Και μάλιστα θα προσφέρουν ιδέες, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους, τις ικανότητές τους, και θα κινούμαστε με βάση την αξιοκρατία, όχι με βάση το αν κάποιος είναι συμπαθής ή αρεστός στην εκάστοτε ηγεσία.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα, είναι μια παρακμή. Ακόμη και στην επιλογή των προσώπων, όπου επιλέγονται οι συγγενείς, οι φίλοι, οι κολλητοί, τα κομματικά στελέχη, οι αποτυχόντες βουλευτές, αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά, όχι μόνο δεν εκπροσωπεί το νέο, αλλά μιμείται τον παλιό κακό εαυτό, είναι προσωποποίηση τελικά του παλιού. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε φέρνοντας υποτίθεται το νέο, και βλέπουμε στην πράξη ότι είναι χειρότερο και από το ίδιο το παλιό. Αυτό λοιπόν το νέο θα το εκφράσει η ΝΔ μετά τις 20 Δεκεμβρίου. Εγώ είμαι αποφασισμένος να αλλάξω όλη τη λογική και τη φιλοσοφία με την οποία λειτουργούσε μέχρι σήμερα η ΝΔ.


-Για την ενότητα της παράταξης και το άνοιγμά της στην κοινωνία:
Είμαι ένας μετριοπαθής κεντροδεξιός, αλλά είμαι και ένας άνθρωπος, ο οποίος αποδεικνύει καθημερινά ότι μπορώ να ενώσω αυτή τη παράταξη
Εγώ είμαι ένας μετριοπαθής κεντροδεξιός, αλλά είμαι και ένας άνθρωπος, ο οποίος αποδεικνύει καθημερινά ότι μπορεί να ενώσει αυτή τη παράταξη. Το απλό παράδειγμα που σας δίνω είναι να δει κάποιος τις στηρίξεις που έχω λάβει μέχρι στιγμής από μέλη και στελέχη αυτής της παράταξης. Έχω λάβει τη στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτό που ονομάζετε εσείς σωστά, δημοκρατική δεξιά. Έχω όμως λάβει και τη στήριξη ανθρώπων, οι οποίοι ανήκουν στο κέντρο και την κεντροδεξιά και τη φιλελεύθερη δεξιά. Επομένως, αυτό είναι και το στοίχημα, αν θέλετε, για την επόμενη μέρα. Ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ να μπορεί να μιλήσει στο όλον, δηλαδή σε όλο εκείνο το φάσμα που μπορεί να εκφράσει η παράταξη της κεντροδεξιάς στη χώρα μας. Από τη δημοκρατική δεξιά, μέχρι το κέντρο. Αυτό μπορώ να το κάνω και θα το κάνω. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη η χώρα μας να αποκτήσει μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία, αφού εκσυγχρονιστεί και αλλάξει, θα μπορέσει να ξαναμιλήσει στους ανθρώπους που μπορεί μέσα στα χρόνια να έχασε, να της γύρισαν την πλάτη επειδή τους πρόδωσε, επειδή παρέκκλινε της ιδεολογίας της, επειδή δεν εφάρμοσε όσο τολμηρά θα έπρεπε τις μεταρρυθμίσεις για το κράτος και για την οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: