Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Τέλη κυκλοφορίας – Προσοχή: Ανεβαίνουν στο Taxis τις επόμενες ώρες


Μέσα στις επόμενες ώρες και το αργότερο μέχρι αύριο θα έχουν ανέβει στο Taxis τα νέα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με το Euro2day.Η τελευταία ημέρα πληρωμής είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2015 και όποιος χάσει την προθεσμία θα επιβαρυνθεί με πρόστιμο και θα πληρώσει ακριβώς τα διπλά χρήματα. Αποκαλύπτεται μάλιστα πως το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη σχέδιο συνεργασίας με την Αστυνομία για τον εντοπισμό ιδιοκτητών αυτοκινήτων με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας.


Οι νέες κατηγορίες στα τέλη κυκλοφορίας με βάση το έτος ταξινόμησης:
Α' ταξινόμηση στην Ελλάδα έως το 2000
Α' ταξινόμηση από το 2001 εως το 2005
Α' ταξινόμηση από το 2006 και μετά
Διατηρείται ο διαχωρισμός για επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα πρώτη φορά μετά την 1η Νοεμβρίου 2010

Στις τρεις πρώτες κατηγορίες τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τον κυβισμό και είναι ενιαία για αυτοκίνητα έως 1.357 κυβικά, ενώ τα αυτοκίνητα πρώτης κυκλοφορίας έως το 2000 πληρώνουν λιγότερα από τα νεότερα αυτοκίνητα.

Για αυτοκίνητα για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων η πρώτη κλίμακα στην οποία επιβάλλονται μηδενικά τέλη (0-100 γρ. διοξειδίου) περιορίζεται στα 90 γρ. διοξειδίου και στη συνέχεια, ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων, επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας τα οποία κυμαίνονται από 0,9 ευρώ ανά γραμμάριο CO2 έως 3,72 ευρώ.

Πηγή Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια: