Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Δείτε τι ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί στα σύνορα με την Ελλάδα

Στην μεθόριο της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα στo ύψος της Ειδομένης, όπου τα Σκόπια έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να υψώσουν συρμάτινο φράχτη σε περίπτωση που ευρωπαϊκά κράτη μειώσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται, μπουλντόζες και εκσκαφείς διαμορφώνουν τον χώρο.Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι σκαπτικά μηχανήματα καθάριζαν παρουσία στρατού λωρίδα γης από τις σιδηροδρομικές γραμμές έως την όχθη του Αξιού, πέρασμα που χρησιμοποιούν οι προσφυγικές ροές για να βγουν από την Ελλάδα και να περάσουν στην ΠΓΔΜ, ενώ άνοιγαν και τρύπες στο έδαφος για να βυθίσουν πασσάλους στους οποίους θα στηρίξουν το συρματόπλεγμα.



Ο δήμαρχος Παιονίας κ. Γκατενούδης ανέφερε ότι οι κινήσεις αυτές δείχνουν πως τα Σκόπια δρομολόγησαν την διαδικασία για να φράξουν τα σύνορά τους και επισήμανε τον κίνδυνο να εγκλωβιστεί στην Ελλάδα μεγάλος αριθμός προσφύγων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Εθνικό Συμβούλιο της ΠΓΔΜ αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή συρματένιου φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σε περίπτωση κατά την οποία τα ευρωπαϊκά κράτη βορειότερα μειώσουν τον αριθμό των προσφύγων που δέχονται.

Στην ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφερόταν ότι ένας τέτοιος φράκτης δεν θα είχε ως στόχο το κλείσιμο των συνόρων αλλά «τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, ανάλογα με τον αριθμό προσφύγων και των μεταναστών που θα δέχονται οι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αυτοί κατευθύνονται». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: