Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Το Βέλγιο φοβάται τρομοκρατική επίθεση! "Κόκκινος" συναγερμός, στους δρόμους ο στρατός!


Έχουν περάσει οκτώ ημέρες από την Παρασκευή και 13 που σημάδεψε την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Οι τζιχαντιστές σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι και όπως φαίνεται, στο Βέλγιο τρέμουν ένα παρόμοιο μακελειό.Το Βέλγιο αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία στην πόλη των Βρυξελλών στο ανώτατο όριο λόγω ενός «κινδύνου επιθέσεων από πρόσωπα με όπλα και εκρηκτικές ύλες» επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ.


Ο επικεφαλής της βελγικής κυβέρνησης επισήμανε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ότι είναι υπαρκτή μια «απειλή διάπραξης επιθέσεων από πρόσωπα με την χρήση όπλων και εκρηκτικών υλών σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας», δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την αύξηση του επιπέδου συναγερμού- που ανήλθε πλέον στο επίπεδο 4- σε όλη την περιοχή των Βρυξελλών, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπως και το Βιλβόρντε, μια κοινότητα στη Φλάνδρα όπου πολλοί νέοι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί.

Όλοι οι σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί σήμερα στην πρωτεύουσα του Βελγίου και πολλές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις ακυρώθηκαν. Μεταξύ αυτών μια συναυλία του Τζόνι Χάλιντεϊ που ματαιώθηκε σήμερα λόγω των τρομοκρατικών απειλών.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη και επικείμενη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντιντιέ Ρεντέρς προσερχόμενος στη σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: